zo stil...
Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
grimGeregistreerd op: 26 Mei 2014
Berichten: 42

BerichtGeplaatst: 05-07-2014 10:47:35    Onderwerp: zo stil... Reageren met citaat
Ik vind dat het zo stil is op het forum. Ik kijk elke dag of er iets nieuws te lezen valt maar 't is al een tijdje geleden. Misschien ligt het aan de vakantie?

Woensdag word ik, na maanden in een ziekenhuis, ontslagen en ga ik naar huis. In het ziekenhuis kon ik natuurlijk niet drinken en ik maak mij wat zorgen of de verleiding thuis niet de kop zal opsteken.

Het is een bijzonder traumatische belevenis geweest hier in het ziekenhuis! Op de longafdeling, waar ik verbleef voor een check-up van mijn longfunctie, ben ik gestikt omdat een verpleegster weigerde mijn puffertje, dat ik altijd nodig heb, aan mij te geven. Ik ben toen gestikt en uiteindelijk overleden, maar ze hebben mij geïntubeerd en gereanimeerd.

Ik had thuis reeds een verklaring ingevuld dat ik niet meer gereanimeerd wilde worden, maar die was nog niet door twee getuigen ondertekend, en daardoor niet geldig. Als ik thuis ben zal ik dat terug eens bespreken met mijn huisarts.

Ik ben nu een heel stuk opgeknapt en ben tot de overtuiging gekomen dat ik voor wat mij nog gegeven is, en ik niet terug zo enorm kortademig wordt (ik kan niet zonder permanent een zuurstofslangetje in mijn neus) ik er nog het beste wil van maken en nog wat genieten van het leven zoals het nu voor me is.

Ik volg verder van nabij het forum, want ik denk dat ik veel nood zal hebben aan communicatie.

Tot later eens!

Grim
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 06-07-2014 08:59:06    Onderwerp: Reageren met citaat
dag grim,

ja het is hier heel erg stil, heel veel lezers maar weinig schrijvers, en tja, dat is heel erg jammer natuurlijk... want daardoor verliezen de weinige schrijvers hier ook een beetje de moed, allé, ik toch...dus ik ben blij dat er eeeeeiiinndelijk nog eens iemand in de pen kruipt...

Goh, jij bent dood geweest man... ik werd er even niet goed van toen ik het las... Maar anderzijds, het feit dat je het overleefd hebt, dat is een teken dat je hier best nog een tijdje mag blijven, en de tijd die je hier nog blijft, maak daar gewoon een hele mooie tijd van, en verdoe die niet met drinken...
Want als je dat terug doet, tja, dan zou je tijd hier wel eens heel kort kunnen zijn, en ik vind het leven iets heel moois en waardevols... Ik heb ook een tijd met mijn gezondheid op de sukkel geweest, en ben dat nog, maar toch, het moment dat ik wakker word en mijn ogen opendoe en een nieuwe dag kan begroeten, ben ik toch altijd heel blij en gelukkig... Mensen beseffen vaak niet wat een gezond leven is, totdat ze er een stukje van afnemen, dan komt dat besef wel...

Ik ben in ieder geval blij dat je terug thuis bent, en ook wat meer online kan zijn dan.
Ik ga mijn best doen om zo vaak mogelijk een kijkje te komen nemen, enne, ondertussen houden we het samen nuchter hé Wink !

Tot één dezer dagen !

groetjes,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
grimGeregistreerd op: 26 Mei 2014
Berichten: 42

BerichtGeplaatst: 06-07-2014 14:31:38    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Doornroosje,

Een verademing dat ik hier terug een "stem" kan horen en lezen.

Ik ben een hele tijd nuchter geweest toen ik naar de samenkomsten ging, maar doordat ik uiteindelijk niet meer op de trap kon (er is geen lift) ben ik noodgedwongen weggebleven. Daar kon ik nog eens mijn zorgen kwijt en kon ik ook lotgenoten horen die het ook moeilijk hadden. Dat deed mij beseffen dat ik niet moest denken "waarom ik" of "ik ben toch een sukkelaar dat ik zo verslaafd ben", maar dat een nuchter leven zeer de moeite waard is. Maar door weg te blijven vervaagden die gedachten wat en begon ik te denken dat het met één of twee glazen per dag wel zou lukken.

Merkwaardig dat ik nog steeds zo weinig geleerd had, want ik had dat al tientallen malen gedacht en telkens weer vastgesteld dat voor mij niets minder waar is.

Ik begon weer te drinken en merkte gauw dat ik terug in een uitzichtloze verslaving gezakt was. Mijn gezondheid ging ook zienderogen achteruit, ik werd weer veel te dik (wat een nefaste uitwerking had op mijn moeilijke ademhaling) en ik voelde terug dat de ontwenningsverschijnselen overweldigend waren als ik even trachtte te stoppen.

Ik moest terug opgenomen worden voor de zoveelste checkup, met het reeds beschreven gevolg. Ik verblijf hier al sinds begin maart en ben dus grondig afgekickt. Maar nu begint het pas, besef ik, want als ik woensdag terug thuiskom zal ik sterk moeten zijn en blijven.

Ik ga trachten zoveel mogelijk contact te houden met de buitenwereld (ik woon alleen) en wat te mediteren en veel te lezen. Ik hoop ook dat er nog wat te genieten zal vallen van de zomer in mijn tuin, en ik overweeg om mijn vrienden eens uit te nodigen voor een barbeque. Misschien komen ze nadien wat vaker bij mij thuis want de weken zijn lang als je altijd alleen bent.

Nu ga ik al wat inpakken en lekker scheren en douchen.

Tot de volgende keer.

Grim
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 07-07-2014 04:36:53    Onderwerp: Reageren met citaat
dag Grim,

ja dat is niet zo fijn dat je niet meer naar de sos-meetings kan gaan, want zo te lezen had je er heel veel steun aan. Ik heb die stap nooit niet durven zetten, ben te bang dat iemand me herkent en ik heb er ook te weinig tijd voor eerlijk gezegd. Mijn wekker loopt elke dag in het holst van de nacht af om te gaan werken, dus ik zou op zo'n vergadering ofwel veel zitten geeuwen of in slaap vallen, en dat is voor de mensen daar zitten dan niet leuk natuurlijk want dan lijkt het net of ze me zouden vervelen, terwijl het gewoon van vermoeidheid is dat ik zou geeuwen dan...

Maar bon, dit even terzijde, zo te lezen zit je toch vol goede plannen om uit te voeren eens je thuis bent.... Een heel goed idee trouwens om vrienden uit te nodigen voor een barbecue, en goed ook dat je een tuintje hebt... want daar ben ik dus ook écht aan verslaafd, aan mijn tuin... Ik ga nooit op reis maar 's avonds thuiskomen en buiten kunnen eten en nog wat van m'n tuintje genieten, dan kom ik echt tot rust en dat is puur genieten.... Groen werkt trouwens heel ontspannend, als ik superveel zin in alcohol kreeg ging ik ook altijd in m'n tuin staan, zelfs soms als het regende... Ondertussen aan mindsurfing doen en m'n zin ging binnen de kortste keren over...
Een tuin hoeft trouwens niet groot te zijn om gezellig te zijn.

Want tja, dat éne of twee glaasjes, ik begrijp dat dat na een tijdje terug de kop opsteekt en dat men al snel denkt 'dat kan wel lukken....' maar het is iets dat gewoon niét kan voor ons...
Er is een spreekwoord dat zegt 'eens verslaafd , altijd verslaafd...' en dat klopt wel, in die zin dat, iemand die een probleem met drank heeft gehad, zelfs als ie 20 jaar gestopt is en terug ééntje probeert te drinken, opnieuw vertrokken is . Onze verslaving is dus eentje voor het leven, maar het is hoe je ermee omgaat... Niet drinken mag geen gemis zijn in je leven, integendeel, ik vind m'n leven veel rijker en waardevoller geworden sinds ik niet meer drink, vanaf dan mag ik zeggen 'ik leef'...Eindelijk....

Bon, ik ga verder werken. Maak er een mooie dag van, en tot ons volgend babbelke hé Wink

Groetjes,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 07-07-2014 08:58:45    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Grim, Doornroosje

Vanaf vandaag kunnen jullie ook terug op mij rekenen op dit forum...

Grim, waarom gebruik je het 24/24 tel.nr. niet even? Je kan er 24/24 terecht als je met iemand wil praten.
Nog een vraagje: is je huis volledig alcohol-vrij? Dit maakt het wel makkelijker denk ik.

Je kent SOSN blijkbaar al een tijdje dus je weet dat communicatie een heel sterk hulpmiddel is...Blijf er gebruik van maken, hier op het forum, telefonisch...

Je weet dat er bij middelafhankelijk slechts 1 oplossing bestaat: het middel niet gebruiken...En dat is iets wat zeker mogelijk is.

Hou het nuchter...

Tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 07-07-2014 19:42:14    Onderwerp: Reageren met citaat
Super dat je er terug bent groetjes !
Want ja, ik heb je berichtjes wel erg gemist...

doornroosje :
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 09-07-2014 15:04:43    Onderwerp: Reageren met citaat
dag grim,

ik zou zeggen 'welkom thuis' Smile , zorg goed voor jezelf en vertel ons maar eens hoe het verloopt, dat 'thuiskomen', want na maanden in het ziekenhuis gelegen te hebben zal dat toch wel even wennen zijn.

Laat je nog eens iets weten ?

Groetjes,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
grimGeregistreerd op: 26 Mei 2014
Berichten: 42

BerichtGeplaatst: 09-07-2014 18:06:05    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Doornroosje,

Vanochtend om tien u kwam mijn zus me halen in de kliniek. Ik had alles ingepakt en zat eigenlijk al uren te wachten want die kliniek was ik heel grondig beu!

Ondanks het feit dat ik dolgraag naar huis wilde had ik de hele nacht liggen woelen, zo wakker dat ik er enorm nerveus van werd. Ik lag namelijk steeds te denken aan de grote dossierkast in mijn huis. Dat is de plaats waar altijd de volle flessen in voorraad stonden... Ik was vannacht als de dood dat daar nog volle flessen zouden staan.

Toe ik thuiskwam en mijn zus weggegaan was, was dan ook mijn eerste werk: naar die kast, de sleutel zoeken (die ik altijd om één of andere reden wegstak), en kijken. Tot mijn enorme opluchting stonden er een hoop grondig geleegde flessen. Die moeten zo vlug mogelijk weg en ik heb ze dus in de glasbak gegooid die klaar staat voor wanneer de ophaling rondkomt. Ik denk dat ik pas helemaal tevreden zal zijn als die inderdaad opgehaald zijn.

Verder heb ik vandaag reeds enorm genoten van mijn hernieuwde "vrijheid" en heb ik eigenlijk niet aan drinken gedacht. Ik hoop dat dat zo zal blijven maar ik besef wel dat ik zeer alert zal moeten blijven.

Ik zal jullie op de hoogte houden hoe het verder evolueert, dat beloof ik, want ik weet dat ik er zelf veel nood zal aan hebben om contact te houden, te meer dat ik niet naar de samenkomsten kan gaan.

Tot gauw eens, en beste groeten,

Grim
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 09-07-2014 19:21:03    Onderwerp: Reageren met citaat
dag grim,

heel goed van je om die flessen buiten te kieperen, want zelfs als ze leeg zijn kunnen ze ons zin geven....

Heb je ondertussen al boeken besteld ? Ik heb er weer enkele besteld, als ik ze uit heb en ze zijn goed laat ik het je zeker weten.... En ondertussen, genieten van je vrijheid hé, zelfs al ben je aan huis gekluisterd, dan nog ben je 'vrij' als je niet drinkt...
Dus ervoor gaan hé, en de moed er zeker inhouden !

Tot babbels !

doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 12-07-2014 08:25:56    Onderwerp: Reageren met citaat
dag grim,

En, gaat het een beetje goed met je nu je terug thuis bent ?
Als het wat minder goed gaat, geen schrik hebben om het hier te posten hoor, ik luister graag naar je !

Groetjes,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
grimGeregistreerd op: 26 Mei 2014
Berichten: 42

BerichtGeplaatst: 12-07-2014 20:17:19    Onderwerp: Reageren met citaat
aan Doornroosje,

ik heb nog geen boeken besteld maar neem me voor dat volgende week te doen. Door hier zo lang niet thuis te zijn is het hier een enorme rommel, die opgeruimd moet worden. Die was er voordien natuurlijk ook al, maar toen merkte ik het niet doordat ik steeds bezig was met de drank. Tijd dat daarin kruipt zeg!

Dat merk je pas als je nuchter bent: hoeveel tijd je dan hebt om nuttige dingen te doen waar voordien zogenaamd geen voor tijd was. Gelukkig krijg ik betaalbare hulp van het ziekenfonds "thuiszorg". Die mensen doen enorm goed werk en ik heb er een goede vriendschapsband mee gekregen aangezien ik een vaste helpster heb. Ik ben altijd in de put als ze ziek of met vakantie is. Maar ook degenen die haar vervangen doen even goed hun werk hoor, daar mag ik zeker niet over klagen.

Ik kan iedereen die ziek of invalide is aanraden daar gebruik van te maken! Het maakt het mij gemakkelijker om nuchter te blijven want als ik hier alleen zou zitten met al de rommel(die ikzelf veroorzaakt heb!) zou ik het heel wat moeilijker hebben.

Allee, tot morgen of zo,

Grim
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 12-07-2014 20:27:12    Onderwerp: Reageren met citaat
dag grim,

ja, een opgeruimd huis doet inderdaad heel veel... je voelt je vaak veel beter in je vel als er een deel (overbodige)spullen uit je huis is...

Ik ga morgen de zolder beginnen te ontruimen, en daar wil ik dan een plekje voor mezelf vrij maken want ik maak plannen om in september terug te gaan studeren en vermits mijn man zo'n klein beetje een tv-verslaafde is, moet ik echt een plekje voor mezelf zien te vinden in ons huisje om rustig te kunnen studeren.... Enfin, m'n man weet het nog niet dat ik die plannen heb, verzamel momenteel nog de moed om het hem te vertellen Confused maar ik ben daar niet zo'n held in....

En ja, ik kan begrijpen dat je een band opbouwt met diegene die je huis komt opruimen en poetsen, ik heb ook een nichtje dat die job doet, en als je haar hoort vertellen, zij hangt ook heel erg hard aan 'haar' mensen, dus ik begrijp je volledig.

Fijne avond nog, en tot morgen.

Groetjes,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 13-07-2014 20:07:31    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Grim,

Goed dat je er werk van maakt om je huis op te ruimen. Ik ga ervan uit dat je huis nu volledig alcohol-vrij is...?

Heb je al eens kunnen bellen met het 24/24nr van SOSN? Ik denk dat dat jou echt veel kan helpen.

Hou het nuchter en tot gauw,

groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
grimGeregistreerd op: 26 Mei 2014
Berichten: 42

BerichtGeplaatst: 14-07-2014 12:44:23    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag allemaal,

Mijn huis is volledig alcoholvrij gemaakt, en dat maakt het een stuk makkelijker. Ik mag echter niet klagen: de craving is niet zo erg groot zoals ik in het verleden vaak meegemaakt heb, en ik pas een paar trucjes toe die voor mij wel werken.

Wanneer ik het verlangen voel opkomen neem ik een groot glas spuitwater en drink dat in één teug leeg (zoals ik vroeger met bier deed of zelfs met wodka). Mijn maag laat me dan met rust en vanwege de bubbels heb ik ook een tijdje een warm gevoel in mijn maag. Ook heb ik een aantal suikervrije snoepjes ontdekt die ik mag hebben en dat helpt ook mijn mond tevreden te stellen.

Ik ben gisteren voor het eerst met een taxi naar een feestje geweest voor mijn jarige tante. Ik heb mijn auto verkocht omdat ik het niet veilig meer vond, vooral voor de andere weggebruikers.

Een kleine fles zuurstof meegenomen en veel moed om de opkomende angst te bedwingen. Ik heb namelijk altijd angst dat de zuurstof op zal raken of de fles defect, maar dat is nu prima gelukt. Nu maak ik terug plannen om mijn vader eens te bezoeken want die is 92 en wordt een beetje dement. Ik wil alleszins nog wat met hem praten voor hij volledig "verdwijnt", want dat heb ik in het verleden te weinig gedaan en daar heb ik spijt van.

Mijn tuin ligt er heel verwaarloosd bij en de planten en het gras staan meer dan een meter hoog. Eigenlijk hou ik wel van zo een "bos-look" maar ik wil, terwijl het nog goed weer is, een barbecue organiseren voor mijn vrienden. Daar is eigenlijk ook wat eigenbelang mee gemoeid want ik hoop dat ze me daarna wat vaker zullen komen bezoeken. Maar ik heb gelukkig een vriend die vroeger een tuinbouwbedrijf had en die daar wel eens kuis zal houden. Hij vertelt mij altijd dat hij dat heerlijk vindt, en hij vraagt alleen een kleine vergoeding voor het gebruik van zijn materiaal.

Toen ik ziek werd kwamen ze nog regelmatig, maar dat verminderde meer en meer, wat natuurlijk te begrijpen is. Bij een zieke mens op bezoek gaan is meestal niet plezant. Nochtans vermijd ik het te klagen, maar ze zien mij natuurlijk meer en meer achteruitgaan, en dat is confronterend. Dat doet mensen denken aan de eigen kwetsbaarheid.

Toen was er natuurlijk ook, en in de eerste plaats, mijn drankgebruik hoewel ik nooit echt dronken was of wartaal uitsloeg. Maar ze wisten het natuurlijk wel allemaal dat ik een verslavingsprobleem had, en dat deed sommigen van hen ook pijnlijk denken aan hun eigen verslaving. Een blowt mateloos en één gebruikt er coke. Ik heb jarenlang deelgenomen aan samenkomsten en daar na een tijdje een aantal vrienden gekregen waarvan sommigen, net als ik, hervallen zijn maar gelukkig (voor mij) geen enkele die drinkt.

Van de cocaïne bent ik steeds afgebleven want ik was er bang van. Ik heb het één keer geprobeerd en vond het toen zo overweldigend dat ik onmiddellijk besefte dat ik er heel moeilijk nog vanaf zou raken. EN dat het in combinatie met de drank dodelijk zou zijn. Cannabis heb ik een tijdje gebruikt maar ik vond er eigenlijk niets aan, en ben er zonder onthoudingsverschijnselen mee gestopt.

Ik ga nu nog wat papieren in orde maken want die hebben zich natuurlijk tijdens mijn afwezigheid hier opgestapeld. Mijn zoon bracht wel af en toe de belangrijkste dingen mee naar de kliniek, maar er zijn nogal wat dingen die ik zelf moet oplossen. Dat is een taak die ik mij stel voor de eerstkomende week(en?).

Tot binnenkort,

Grim
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 14-07-2014 19:11:39    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag grim,

amai dat zijn een hele hoop plannen, ik vind het fijn te lezen dat je zo enthousiast bent, het doet me echt deugd dat te lezen.
Het is je leven een complete draai van 180° geven, en dat is alleen maar toe te juichen. Ik denk ook dat het voor je vader veel betekend dat je hem nog gaat bezoeken, ik zou zeggen, stel dat niet te lang uit, ik heb met mijn papa vroeger daar te lang mee gewacht en nooit de kans gehad om dingen uit te praten... Ik heb daar nu, bijna 20 jaar later nog steeds veel spijt van, dus niet twijfelen, maar zo snel mogelijk doen !

En ja, een 'boslook' in je tuin is wel fijn, maar een opgeruimde tuin is leuk om etentjes te organiseren en vrienden te ontvangen... En ik denk wel dat je, als je gewoon normaal tegen hen doet, ze nog wel vaker zullen langskomen. Maar het is nu eenmaal zo, mensen weten vaak niet wat zeggen tegen iemand die ziek is of zich niet goed in z'n vel voelt, en blijven dan soms maar liever weg dan wanneer ze misschien verkeerde dingen zouden zeggen.
Maar ik zou hierover open met hen communiceren, en hen eerlijk vertellen hoeveel deugd het je doet dat je hen bij je ziet langskomen... En dan komen ze vast en zeker nog wel vaker langs...

Ik wens je alvast een mooie, plezierige en zonnige zomer toe, met een positieve en nuchtere kijk op het leven....

Groetjes,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Pagina 1 van 3

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

Powered by phpBB and Andrew Charron
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum