zo, mijn eerste topic. Omdat praten helpt
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5  Volgende
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
ommekeerGeregistreerd op: 05 Okt 2014
Berichten: 22

BerichtGeplaatst: 05-10-2014 12:59:50    Onderwerp: zo, mijn eerste topic. Omdat praten helpt Reageren met citaat
Momenteel zit ik echt te vechten om niet naar de nachtwinkel aan de overkant van de straat te gaan, het zou net iets te gemakkelijk zijn om daar mijn Jupiler te kopen om de kunnen slapen. Ik zal het moeten uitzieken. Alleen. En dat is niet simpel.

Morgen fris op het werk verschijnen, dus geen drank. Maar de winkel roept wel heel erg luid.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 05-10-2014 15:18:06    Onderwerp: Reageren met citaat
dag ommekeer,

...zoals je naam het zegt 'ommekeer', ga je die gewoonte van naar alcohol te grijpen telkens je het moeilijk hebt moeten 'omkeren'... Je wil die gewoonte gaan doorbreken, en dat is iets dat niet makkelijk is, maar zeker en vast mogelijk !
Probeer op de momenten dat de drang naar alcohol komt opzetten jezelf af te leiden : doe iets dat je leuk vind, zoek een hobby of bezigheid, bel een goeie vriend of vriendin, ga wandelen, sporten, kijk een goeie film, lees een spannend boek, neem een ontspannend bad...
Vertel ook iemand die je vertrouwt dat je wil stoppen met alcohol drinken en vraag om hulp, bezoek ook eens een sos-meeting, daar vind je steun en goede raad en een goeie babbel om verder te gaan als het even niet zo goed lijkt te lukken.... in ieder geval, zorg voor een 'ommekeer' in je leven en kies voor een nuchter en vrij leven..

Wat ook kan helpen is je ervaringen hier delen, we zijn allemaal lotgenoten en begrijpen dat het, vooral in het begin, niet makkelijk is... Maar ik wil je zeker vertellen dat het écht de moeite waard is om door te bijten, want een nuchter leven is écht de moeite waard !

Hou je ons op de hoogte hoe het met je gaat ?

Veel succes in ieder geval.

Groetjes,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
ommekeerGeregistreerd op: 05 Okt 2014
Berichten: 22

BerichtGeplaatst: 05-10-2014 21:44:33    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Doornroosje,

Wat een prachtige naam zeg!

Ik heb het niet "droog" kunnen houden, ik heb met een goede vriendin 2 flessen wijn gekraakt, ja, wij dames kunnen best wel wat verzetten... Maar dat drinken op zich is niet zo erg. Wat belangrijk is, is: ik zie het positief in.Voor morgen een nieuw jurkje, nieuwe laarsjes en hoppa, gezwind naar het werk. Dinsdag weer thuis (medische halftijds tot eind oktober), en vanaf morgen ben ik weer gewoon geheelonthouder. Omdat ik eindelijk begrepen heb dat er geen tussenweg is. Het is alles of niets, "gematigd drinken" vind ik helemaal niet leuk, en gewoon niet drinken geeft een mens lekker veel energie. En ja, ik ben ook al een dagje ouder, dus alle energie die je vinden kan moet je pakken!

Tot lees/schrijfs,
Ommekeer
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
grimGeregistreerd op: 26 Mei 2014
Berichten: 42

BerichtGeplaatst: 06-10-2014 02:05:23    Onderwerp: Welkom Ommekeer Reageren met citaat
Ik merk dat je eerste verhaal al gedateerd is van eergisteren, en dat zou korter moeten zijn. Dat heeft niets te maken met jouw schuld maar we moeten moeten gewoon zorgen dat nieuwe mensen direct kunnen komen met hun verhaal en daar onmiddellijk kunnen antwoord krijgen. Ik zal contact opnemen met Wilfried, onze beheerder om dit zo mogelijk te veranderen.

Ik zie dat Doornroosje direct geantwoord gegeven geeft, en daar kan ik niet anders dan blij om zijn. Het is niet anders dan dat je blij kan zijn dan met een prompt antwoord in zulke gevoelige materie. Ik ben dan ook blij dat je zo vlug reactie van Doornroosje gekregen hebt.

Ik ben blij dat je weer zo vlug kan kunnen gaan werken want anders had je alleen gezeten met je dringend verhaal.

Dat je zo onmiddellijk antwoord hebt kunnen krijgen is volledig aan haar niet aflatende zorg om mensen te helpen die deze vreselijke verslavingsziekte onder de leden krijgen. Zo is alles nog goed gekomen.

Nu wil ik je vooral geluk wensen met je uitstekende beslissing om er iets aan te doen! Geluk gewenst en proficiat met je ingrijpen. Zoveel moed is de meesten van ons niet gegeven! Je zal merken dat hier mensen hun nood beschrijven die niet zo'n goede beslissing hebben kunnen nemen! Ik denk daarbij ook aan mezelf die eigenlijk van de ene verslavingsperiode in de andere gevallen is, tot mijn grote schaamte, maar zoals je zal zien dat er voor ieder een oplossing is hoor. Blijf gewoon contact houden, en wij zullen uw luisterend oor zijn, en we zullen trachten je niet in de steek te laten. En dit is meer dan gewoon een belofte; het is voor ons voor ons een plicht waaraan we waaraan we niet zullen trachten te ontkomen.

Ik hoop nog verder van jou te horen en ons best te doen je niet teleur te stellen.

Dag Ommekeer, tot heel gauw!

Grim
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 06-10-2014 06:32:46    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag ommekeer,

tja, ik denk dat na het ledigen van enkele flessen wijn veel mensen het leven rooskleurig inzien...Of dat deze morgen nog het geval is is een andere vraag natuurlijk want zoals je zelf zegt : stoppen met drinken geeft veel energie, dus ik hoop dat je er vandaag alleszins voor gaat, voor die stop... Wink
Het zal je enkel maar voordelen geven.
Ik wens je in ieder geval veel succes toe.

En ja grim, ik begrijp je reactie dat het niet fijn is wanneer nieuwe mensen niet direct antwoord krijgen, daarom dat ik probeer zo vaak ik kan een kijkje te komen nemen want ik weet uit ervaring hoe fijn het is als mensen reageren op datgene wat je schrijft.
In ieder geval, ik wens iedereen ook vandaag een aangename en nuchtere dag toe. Voor de nieuwe mensen veel moed om te beginnen, en voor de anciens veel moed om verder te gaan en door te zetten....

Groetjes,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Wilfried
Site Admin


Geregistreerd op: 24 Okt 2012
Berichten: 236

BerichtGeplaatst: 06-10-2014 07:30:37    Onderwerp: Reageren met citaat
Beste iedereen,
Het forum is gemaakt voor en wordt gemaakt door alle gebruikers.
Iedereen kan hier onderwerpen, vragen posten en antwoorden en reageren op de topics van anderen.
Voor dringende hulpvragen lijkt het ons evident dat gebruik wordt gemaakt van ons centraal nummer 09/3303525 dat 24/24 uur - 7/7 dagen bereikbaar is.
Via dit kanaal kan onmiddellijk gereageerd worden op iedere vraag of iedere crisissituatie.
Met vriendelijke groeten,
Wilfried
0496/065867
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 06-10-2014 14:54:24    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Ommekeer,

Is het je gisteren gelukt om nuchter te blijven?

Het is positief dat je beseft dat het 'alles' of 'niks' is...Geloof me, dat maakt het al iets makkelijker.

Heb je al eens met je arts gepraat over je alcohol gebruik en je intentie om er mee te stoppen?

Zie je het voor jezelf mogelijk om eens binnen te springen op een bijeenkomst van SOSN?

Maak zeker je hele huis alcohol vrij en koop genoeg niet alcoholische dranken zodat je hiervoor niet naar de nachtwinkel hoeft.

Als je thuiskomt neem een douche en trek iets aan waarmee je niet op straat wil/kan komen. Mocht je dan toch besluiten om naar de nachtwinkel te hollen moet je eerst nog je kleren aantrekken.
En dat kan je de tijd geven om te beseffen met wat je bezig bent en wat je op het spel zet.

Maak het voor jezelf mogelijk om jou nuchterheid op te bouwen.

Tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
ommekeerGeregistreerd op: 05 Okt 2014
Berichten: 22

BerichtGeplaatst: 06-10-2014 18:38:21    Onderwerp: Reageren met citaat
Dank jullie allemaal voor de ondersteunende, warme reacties. Ik ben een halve dag gaan werken, dat liep ondanks een serieus slaaptekort (3 uurtjes maar) nog redelijk vlot, maar ik doe mijn job dan ook al jaren, ik heb wel wat routine. Deze namiddag inderdaad naar de dokter geweest, daarom had ik dat half dagje verlof gekregen (gelukkig heb ik een begrijpende chef die mijn problematiek kent). Ik heb er kalmerende druppeltjes gekregen en een voorschrift voor een natuurlijke remedie tegen depressie. Vandaag geen drup, morgen geen drup, woensdag nog 1 dagje werken en je zal zien, tegen woensdagavond ben ik weer als herboren.

Ik heb een lange, vervelende geschiedenis met alcohol. 3 weken opname vorig jaar, 6 weken dit jaar, echt niet makkelijk. En er nog zo op verlekkerd zijn. En telkens weer spijt, natuurlijk. Maar ook ooit 1,5 jaar nuchter geweest, ik was toen high on love, haha. En ja, ik geloof dat je lichaam een geheugen heeft, dus na 3 dagen niet drinken ben ik weer zo fit als een hoentje.

Ik ga al naar een SOS praatgroep, puik werk wordt daar geleverd! Allemaal fijne, fijnzinnige, verstandige mensen die beslist hebben zichzelf een verjongingskuur te gunnen door te stoppen met hun diverse verslavingen. Ik blijf gaan! Top initiatief!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 09-10-2014 20:28:33    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Ommekeer,

Als ik het goed begrijp ben je dus al aardig wat periodes nuchter kunnen doormaken.
Maar laat je steeds weer gebruik toe op een bepaald moment.

Je geeft aan dat je je na een 3-tal dag nuchterheid terug fris en monter voelt. Is dat nu net niet dat addertje onder het gras waardoor gebruik toelaatbaar wordt?
Je 'weet' dat je er op je werk mee weg komt...
Je 'weet' dat je na een paar dagen weer kan functioneren...
Maar...hoelang nog? Hoelang ga je dit verhaal van herval na herval blijven volhouden?
Hoelang nog gaat/kan je lichaam zich nog relatief snel blijven recupereren?

Denk hier even over na en misschien besef je dat een volledige langere nuchterheid minder vermoeiend is...

Geef jezelf die kans...geef je nuchterheid die kans...

Tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
ommekeerGeregistreerd op: 05 Okt 2014
Berichten: 22

BerichtGeplaatst: 11-10-2014 06:27:00    Onderwerp: Reageren met citaat
Ja, inderdaad, als ik me weer on top of the world voel, dan loopt het mis. Is deze week ook misgelopen. Pas op, het was aangenaam. Nu, vanaf vandaag, weer nuchter (is moeilijk, want het is weekend).
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 11-10-2014 08:21:10    Onderwerp: Reageren met citaat
Raar....als er bij mij dingen mislopen of als ik destijds herviel, dan ervaar ik dat eigenlijk nooit als aangenaam....

doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
oswaldOGeregistreerd op: 27 Jan 2013
Berichten: 46

BerichtGeplaatst: 11-10-2014 09:36:47    Onderwerp: Reageren met citaat
hallo,
Positieven resultaten kunnen alleen bereikt worden door de volledige nultolerantie
vind het allemaal zeer mooie verhaaltjes:antabuse vergeten,kon het weer niet laten,het was de schuld van mijn omgeving,de opname was saai,het was terrasjesweer,ben den drank vergeten weg te doen,moest met mijn hond gaan wandelen langs de nachtwinkel enz enz
De enige aanvaardbare is de volledige nultolerantie hoe moeilijk het ook moge wezen
mensen die de volledige nul natreven willen er niet jonger uitzien maar voor hen telt maar één ding :een gelukkig en vooral een gezond leven en doorgaans heeft de categorie SUKSES
grtz
oswald
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 11-10-2014 19:18:49    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Ommekeer,

Je geeft zelf aan dat je 'een vervelende geschiedenis' met alcohol hebt...

Misschien was het deze maal 'aangenaam' maar dat je reeds 2 maal in opname bent geweest bewijst dat het niet altijd zo aangenaam is...

Stop met gebruik te romantiseren...Denk aan 1 situatie die je overkomen is tijdens gebruik en die je nooit meer wil meemaken.
Gebruik deze negatieve ervaring(en) om terug aan je nuchterheid te werken.

Tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
ommekeerGeregistreerd op: 05 Okt 2014
Berichten: 22

BerichtGeplaatst: 11-10-2014 22:37:43    Onderwerp: Reageren met citaat
Hallo,

Ik schrijf nu met een goed stuk in mijn voeten, en ik moet toegeven: jullie hebben gelijk. De enige weg is de nuchtere weg, elke dag "nullen".

Dank voor de steun, ik ontnuchter (voor de zoveelste keer) en ik houd jullie goed advies in gedachten.

Prettige zondag,
Ommekeer
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 12-10-2014 07:22:58    Onderwerp: Reageren met citaat
Ik denk dat je echt dringend een ommekeer moet maken en beseffen dat de speeltijd voorbij is en het tijd wordt voor het serieuze werk...

Leven is niet enkel 'fun' als je jezelf een stuk in je kraag gedronken hebt, ik denk zelfs dat dat natuurlijk middel tegen je depressie niet veel helpt als je daarop alcohol drinkt.
Alcohol en medicatie gaat eigenlijk nooit samen, en zeker niet met natuurlijke producten of homeopathie, want dan heeft dat helemaal geen werking meer of een verkeerde werking.

Herpak je, denk aan de voordelen die een nuchter leven je bieden en denk niet van 'goh, m'n lichaam herstelt zich toch snel, laat me nu nog maar effe doordrinken....' Besef dat, als je zo blijft verderdoen, er een dag komt dat je lichaam zich niet meer herstelt... En dan is't over en out met de fun !

Ik wens je veel moed toe.

Groetjes,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5  Volgende
Pagina 1 van 5

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

Powered by phpBB and Andrew Charron
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum