terug van lang weggeweest

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
grimGeregistreerd op: 26 Mei 2014
Berichten: 42

BerichtGeplaatst: 15-08-2015 17:36:29    Onderwerp: terug van lang weggeweest Reageren met citaat
een paar weken terug werd in terug maar eens ontslagen uit het ziekenhuis. in het ziekenhuis heb ik een lange en verschrikkelijke tijd meegemaakt. Ik was ge"intubeerd, en lag in bed met een hele reeks naalden en darmen in en aan mijn lichaam, een buis in mijn strot om wat zuurstof in mijn gehavende longen te krijgen. Voor mij geen reanimatie meer!
Slechts 10% van mijn longen neemt nog zuurstof op, te danken aan mijn werk in een chemische fabriek toen ik nog jong en sterk was. Daardoor lig ik nu continu aan een zuurstofslang en kan ik bijna mijn huis niet meer uit, tenzij met speciale maatregelen, nl.: een hel. Van de drank blijf ik af want het is niet te voorspellen wat er anders zou gebeuren...maar mijn huisarts schreef me baclofen voor, een middel dat duidelijk de zin om terug te drinken vermindert. Het verhindert je natuurlijk niet om te drinken, maar het HELPT je de craving te verdragen, en zelfs te verminderen. Vraag het aan je huisarts, het kan je helpen!! later meer hierover, als het mag van God, natuurlijk? Want dat is voor fanatici, en voor godsdienstfanatici niet vanzelfsprekend. Reacties daarop?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Wilfried
Site Admin


Geregistreerd op: 24 Okt 2012
Berichten: 236

BerichtGeplaatst: 15-08-2015 18:24:41    Onderwerp: Reageren met citaat
Beste Grim,
Fijn nog eens iets van jou te horen.
Je hebt het blijkbaar niet gemakkelijk gehad de laatste tijd.
Ik hoop dat het verder goed met jou mag gaan.

In verband met baclofen stuur ik hierbij een antwoord van 'Kastaar' op een eerder onderwerp:

"Ik ben al geruime tijd nuchter en heb nooit enig medicament of middel genomen om die nuchterheid te bekomen en uit te bouwen.
Antabuse, campral en baclofen ken ik van horen zeggen, niet door ze zelf te gebruiken.
Indien ik het goed voor heb gaat SOS Nuchterheid voor volledige abstinentie, ttz. voor volledige vrijwillige onthouding.
Over antabuse wordt door vorige deelnemers aan dit onderwerp niet gesproken. Dit lijkt mij echter, voor zo ver ik weet, op dit ogenblik het enige middel waardoor je niet kan gaan gebruiken; waarmee je jezelf veilig kan stellen. Voor zo ver je dit consequent gebruikt zoals aangegeven door de arts en de afspraken nakomt.
Campral en baclofen zijn middelen die ertoe zouden bijdragen dat de zin om te gaan gebruiken, de fameuze craving dus, zou minderen of zelfs achterwege zou blijven.
Door campral of baclofen te gebruiken los je het probleem niet op aangezien je ondanks het gebruik van deze middelen nog steeds kan blijven drinken. De deur
blijft steeds op een grote kier staan en indien je niet overtuigd consequent bent ben je binnen de kortste keren terug naar af.
Voor ons bestaat er maar één weg: deze van nultolerantie vermits er, eens we er aan beginnen, geen remmen op ons staan. Met een auto zonder remmen waag je je toch ook niet in het verkeer.
Uit ervaring weet ik dat sommige dokters gelijktijdig en antabuse en campral voorschrijven.
Of er zijn die gelijktijdig en antabuse en baclofen voorschrijven weet ik niet. Of deze middelen samen mogen genomen worden weet ik evenmin. Enkel de arts kan hier uitsluitsel over geven.
Nog dit ter overweging: loop niet op de reling van de brug. Loop steeds in het midden van de voetgangersbrug, daar is het het veiligst en loop je geen enkel risico.
Veel succes iedereen,
Kastaar"

Beste Grim, ik wens je het allerbeste toe.
Nuchtere groeten,
Wilfried
0496/065867
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

Powered by phpBB and Andrew Charron
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum