Schaamte
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
VoodooGeregistreerd op: 27 Okt 2017
Berichten: 39

BerichtGeplaatst: 28-10-2017 14:25:24    Onderwerp: Schaamte Reageren met citaat
Hallo,

ik ben nu bijna 4 maanden nuchter. Deze keer definitief!
Ik ben al vaker tijdelijk gestopt, waarbij ik wist het het tijdelijk was, maar deze keer stop ik dus voorgoed. Ik heb een klok gemaakt en volg een begeleiding bij alcoholhulp.

Tot nu toe heb ik niet echt enorm veel moeilijkheden gehad, gelukkig. Ik neem, op aanraden van een begeleidster bij alcoholhulp antabuse. Ik zie nu zelf in waarom het wel een stok achter de deur is en hoe het mij kan helpen om toch niet meer te gaan drinken. Ik blijf dus Antabuse nemen.

Nu is het zo dat ik tegen iedereen zeg dat ik definitief gestopt ben met drinken. Ik krijg genoeg begrip van iedereen. Ik zeg wel aan niemand hoe erg het met mij gesteld is geweest of hoeveel schrik ik heb voor herval. Ik vertel hun ook niet dat ik nu pilletjes moet slikken om toch maar niet terug te gaan drinken. (Zo bekijk ik Antabuse soms.) Niet tegen mijn ouders, niet tegen mijn beste vrienden, naaste collega's, ... .

Hoe gaan anderen hiermee om? Zijn jullie opener tegen jullie omgeving?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
rataplanGeregistreerd op: 28 Apr 2013
Berichten: 222

BerichtGeplaatst: 30-10-2017 10:54:33    Onderwerp: Reageren met citaat
Hoi ,

Eerst en vooral proficiat dat je vier maand nuchter bent.
En yep ik heb ook begeleiding bij alcoholhulp gehad.
Over dat open zijn naar anderen toe zou ik toch oppassen het is niet altijd nodig dat iedereen weet hoe erg het met je gesteld was en dat je antabuse neemt.
Na wat jaren nuchter te zijn ben ik wat opener dat ik een probleem met alcohol heb maar zelfs nu vertel ik mijn partner niet hoe ik drank verstopte en achter haar rug ging kopen.


mvg,
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 30-10-2017 13:21:37    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Voodoo,

Welkom op dit forum en een dikke proficiat met je nuchterheid.

Wat je prijsgeeft aan je omgeving is heel persoonlijk. Het werkt ook langs twee kanten. Als je het aan een vriend verteld, en jullie zijn samen op een feestje, kan dit als een extra 'controle' dienen. Het kan het je ietsje makkelijker maken.
Maar je weet natuurlijk nooit hoe anderen hierop gaan reageren, want alcoholmisbruik wordt nog te vaak op onbegrip onthaald. Je zal zelf moeten aanvoelen tegen wie je wat zegt.
In mijn omgeving zijn er niet veel mensen die op de hoogte zijn. Persoonlijk vind ik dat niet nodig, want ik ben wie ik ben. Heel soms wordt het opgemerkt dat ik geen alcohol drink, maar heel zelden wordt er een vraag rond gesteld.
Ik krijg zelfs soms af en toe nog een fles wijn cadeau...Die trouwens nog steeds dadelijk het huis uitgaat.

Je kan ook altijd eens binnen springen op een SOSN bijeenkomst bij jou in de buurt. Gewoon eens horen hoe anderen hiermee omgaan en wat hun ervaringen hiermee zijn.

Wat antabuse betreft: volg steeds de richtlijnen ven je arts op. Stop nooit op eigen houtje. Als je denkt aan stoppen met antabuse bespreek dat dan zeker met je arts. En blijf eerlijk naar jezelf toe waarom je er aan denkt om eventueel te stoppen met antabuse.

Voodoo, nog heel veel sterkte, en wat er ook is, praten helpt, echt...

Tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
VoodooGeregistreerd op: 27 Okt 2017
Berichten: 39

BerichtGeplaatst: 03-11-2017 09:01:47    Onderwerp: Reageren met citaat
Bedankt voor de reacties.

Mijn begeleiding is nu gestopt. Wat mijn begeleidster voornamelijk verontrust is dat ik antabuse neem en er gevaar is dat ik A binnenkrijg bij het eten. De reactie zou nogal heftig zijn ...
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 03-11-2017 17:41:52    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Voodoo,

Wat antabuse en eten betreft: je hebt steeds het recht om te vragen of er alcohol in een gerecht zit.
Er zijn heel veel mensen die geen alcohol willen in hun eten, en dit hoeft niet altijd gelinkt te zijn aan een middelafhankelijkheid. Er zijn genoeg redenen om alcoholvrij te willen leven (bv. allergie, religie,...)
En ik heb de indruk dat er hier meer en meer rekening mee wordt gehouden.
Ook kan je meestal wel zelf opmaken of er ergens alcohol in verwerkt is.
En ben je niet zeker, van in het begin aangeven dat je een allergie hebt aan alcohol kan veel miserie voorkomen.

Je geeft aan dat je begeleiding gestopt is. Wil dit zeggen dat je geen enkele opvolging meer hebt? Of heb je nog professionele opvolging via je (huis)arts?

Voodoo, hou het nuchter en je weet...praten helpt!
Tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
VoodooGeregistreerd op: 27 Okt 2017
Berichten: 39

BerichtGeplaatst: 03-11-2017 22:19:16    Onderwerp: Reageren met citaat
Hey groetjes,

geen begeleiding meer. Ook niet van huisarts.
Ik heb in augustus een voorschrift gekregen voor antabuse. Hiermee zou ik 44 weken toekomen. Dus ik zou pas in mei ofzo terugmoeten voor een nieuw voorschrift.

Ik blijf wel actief op (gesloten) forum alcoholhulp en moest er echt iets zijn kan ik wel met mijn begeleidster contact hebben denk ik.

Ik heb nog een vraagje over de bijeenkomsten van SOSnuchterheid. Bij mij in de buurt zijn niet direct bijeenkomsten op een dag dat ik kan. Ok als ik echt wil gaat dat natuurlijk wel. Maar wat is zoal de gemiddelde leeftijd op bijeenkomsten? Kan iemand uit ervaring vertellen hoe het eraan toe gaat op zo'n bijeenkomst? Ik weet van mijn eigen dat ik door er periodiek mee bezig te zijn, het mij beter gaat lukken..
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 06-11-2017 16:15:04    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Voodoo,

Hoe gaat het eraan toe op een bijeenkomst? Wel, heel laagdrempelig.
De eerste keren dat ik naar een bijeenkomst ging, heb ik bijna geen woord gezegd, en daar werd echt niks op gezegd. Je kan er rustig gewoon eerst even luisteren tot het vertrouwd genoeg aanvoelt om zelf (een deel van) je verhaal te doen.

De onderwerpen die besproken worden zijn heel gevarieerd. Het is heus niet allemaal kommer en kwel, ook leuke dingen kunnen besproken worden.
Vragen kunnen vrij gesteld worden, en geen enkele vraag is dom of wat dan ook.

Door te communiceren en te luisteren leer je voor je eigen nuchterheid te zorgen.

De leeftijd van deelnemers is heel verschillend. Al is er een tendens dat er wel meer jongere mensen komen, zowel vrouwen als mannen.

Je kan ook altijd eerst even bellen met de verantwoordelijke van de bijeenkomst waar je naartoe wil. Dit kan je eerste bezoekje een beetje makkelijker maken.

Voodoo, het eerste jaar nuchterheid is echt heel belangrijk. Er zijn zoveel gelegenheden waar je voor de eerste maal nuchter door moet. En dat is soms echt niet zo simpel.
En daarom is enige vorm van begeleiding echt geen luxe.

Hoop dat dit je een beetje een idee heeft gegeven rond hoe het eraan toe gaat binnen SOSN.
En heb je nog vragen...just ask!

Hou het nuchter en tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
VoodooGeregistreerd op: 27 Okt 2017
Berichten: 39

BerichtGeplaatst: 06-11-2017 23:05:49    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag groetjes,

bedankt voor je reactie.
Ik heb dit weekend mogen ondervinden dat het toch nog niet zo vlot en 'easy' verloopt als ik zou willen...
Ik heb niet gedronken, maar de drang, een echt verlangen, die was enorm! Ik was en ben er niet goed van eerlijk gezegd. Ik dacht dat ik zoveel verder stond... Niet dus.
Ok, ik leer hier uit. We moeten erdoor en ok, het gaat niet zo vlot als gehoopt, kop omhoog en vanaf nu sowieso elke week mijn antabuse stipt nemen, elke vrijdagavond en ook als ik naar een feestje ofzo moet neem ik nog een halfje!
De antabuse heeft mij echt rechtgehouden dit weekend!

Ik ga vrijdag misschien toch eens naar een bijeenkomst. Gewoon ergens binnenvallen, op voorhand plannen is zo officieel en een verplichting precies...
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 08-11-2017 15:37:45    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Voodoo,

Ik heb een vraag ivm jou gebruik van Antabuse. Neem jij je antabuse elke dag of enkel in het weekend? En is dat dan zo afgesproken met de arts die dit heeft voorgeschreven?

...op voorhand plannen is zo officieel en een verplichting precies.
Soms hebben we dit soort 'verplichtingen' echt wel nodig. Een nuchterheid opbouwen is echt niet vrijblijvend. Het is iets waar je in moet (blijven) investeren.
Het is ook een proces. Eerst moet je door die moeilijke eerste dagen/weken. Daarna gebeurd het vaak dat je in een soort euforische stemming geraakt... 'Zie je wel, ik kan het'...
Daarna volgt vaak een gevoel van 'saaiheid'. Is dat dat nu, nuchterheid? Vaak gaat dit samen met het ervaren van een zekere ongeÔnteresseerd lijken van je omgeving. Voor hun lijkt het nu alsof alles nu wel ok is, want er is geen gebruik meer.
Wat je ook kan helpen is zicht te krijgen over hoe middelafhankelijkheid eigenlijk in mekaar zit. Dit is vrij duidelijk in volgende tekst:

http://sosnuchterheid.bbforum.be/de_cirkels_van_van_dijk___interessante_lectuur___-t32.html

Als je ergens naartoe moet, zorg er dan altijd voor dat je voor jezelf een uitweg hebt.
Bijvoorbeeld: je bent op een receptie, en je krijgt bijna een glas cava in je handen geduwd. Zeg dat je eerst even naar het toilet moet zodat je dit glas niet hoeft aan te nemen. Zorg er daarna voor dat je steeds een glas water in je handen hebt. Zo kan niemand je nog komen lastigvallen met een glas cava of iets dergelijks.

Voodoo, een nuchterheid opbouwen en er voor zorgen kan je echt leren. Stap dus zeker vrijdag even binnen op die SOSN bijeenkomst.

Hou het nuchter en tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
VoodooGeregistreerd op: 27 Okt 2017
Berichten: 39

BerichtGeplaatst: 08-11-2017 22:20:32    Onderwerp: Reageren met citaat
Hey groetjes,

ik neem Antabuse op voorschrift van de huisdokter. Ik moest 1 pilletje nemen elke vrijdagavond. Ik mocht een kwartje nemen moest ik een feestje hebben op een woensdag bijvoorbeeld. 1 Pilletje zou genoeg zijn omdat het heel de week in het lichaam bleef. 1e dosis heb ik 2 pilletjes genomen omdat dit moest.

Ik snap dat ik mijn leven volledig moet aanpassen, voor altijd. Voor de bijeenkomsten... Ik ben nog altijd niet overtuigd eigenlijk. Ochja we zien nog wel.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 10-11-2017 16:26:55    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Voodoo,

ivm. antabuse: op het moment dat je denkt je antabuse niet te nemen moeten er grote rode knipperlichten aan gaan en luide sirenes beginnen loeien.
Dat is het moment dat je antabuse zeker moet nemen!
Ik kan echt niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dat eerste onafgebroken nuchtere jaar is voor de rest van je nuchterheid.

Het kan zijn dat sommige dingen nu nog niet veilig aanvoelen om nuchter te doen. (feestjes, etentjes...) Maar wat nu onveilig en niet leuk aanvoelt hoeft echt niet zo te blijven voor de rest van je leven.

Je moet een beetje je eigen weg zoeken in deze aangelegenheden. Na een tijdje krijg je de knepen van het nuchter zijn echt wel onder de knie, zodat je vrij en comfortabel kan gaan en staan waar jij wil, zonder dat je nuchterheid in gevaar komt.
Maar al dit heeft tijd nodig, veel tijd.

Al dan niet naar een bijeenkomst gaan is natuurlijk een eigen keuze. Ik kan alleen maar aangeven dat het voor mij een belangrijke meerwaarde is/was.

Vergeet ook niet van jezelf af en toe eens te belonen. Want wat jij nu doet is echt niet niks.

Voodoo, alvast een leuk en nuchter weekend, geniet ervan!
En als er iets is, wat dan ook...communiceren!

Tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
VoodooGeregistreerd op: 27 Okt 2017
Berichten: 39

BerichtGeplaatst: 10-11-2017 19:35:52    Onderwerp: Reageren met citaat
Bedankt groetjes, voor u ook een fijn weekend!

Ik snap nu dat antabuse voor mij een noodzaak is.
Eerst was ik er tegen, je gaat alcohol inwisselen voor een pilletje. Ik wou dat niet. Ik wou ook aan mijn eigen bewijzen dat ik het zelf kon. Dom natuurlijk, besef ik nu.

Ik neem vanaf nu trouw elke vrijdag mijn antabuse.
Ik zou nu zelfs elke dag een pilletje of kwartje kunnen nemen. Ik heb vorige week gemerkt dat ik het nodig heb,dat ik er niet zonder kan. Normaal ook, iets wat je jaren lang elke dag gedaan hebt, dat zet je niet zomaar van je af.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Jinky1410Geregistreerd op: 20 Okt 2017
Berichten: 23

BerichtGeplaatst: 14-11-2017 00:16:42    Onderwerp: Reageren met citaat
Zo herkenbaar en zit nog maar aan maand nuchter... neem elke dag kwartje anta bus want merk dak heel veel nood aan heb want het zit zo in mijn dagelijks leven. En de drang maar naar iets is zo enorm,heb dan ook nog is het verlange naar drugs ...
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 16-11-2017 15:44:24    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Voodoo,

Hoe gaat het met je?

Er is echt niks mis met antabuse te gebruiken als hulpmiddel.
Soms vergelijk ik het met van die hulpwieltjes om te leren fietsen. De meeste kinderen vinden die ook niet echt stoer, maar het bespaard je wel heel wat schaafwonden en kapotte knieŽn.

Antabuse geeft je ook de tijd om terug nuchter te leren omgaan met zoveel dingen. Zoals je zelf aangeeft: iets wat je zolang gedaan hebt zet je niet zomaar af.

Voodoo, hou het nuchter en tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
VoodooGeregistreerd op: 27 Okt 2017
Berichten: 39

BerichtGeplaatst: 18-11-2017 19:31:06    Onderwerp: Reageren met citaat
Hey Groetjes,

alles gaat goed met mij. Nog steeds nuchter. Al 138 dagen ondertussen Very Happy
Gisteren geen antabuse genomen. Blijkbaar heb ik toch nog steeds wat moeite om dit elke dag te nemen... Ik ga er straks eentje nemen. Het is niet dat ik het doelbewust niet neem, ik dacht gisterenavond bij het eten, ik neem het voor het slapen gaan. Ik ben dan nog even weggegaan, iets gaan drinken en dan dus vergeten mijn pil te nemen.
Ik zou het nu kunnen nemen, maar ik ga straks nog even weg en ik heb toch wel het gevoel dat je er wat moe van wordt.

Ik ben het helemaal met je eens dat je inderdaad opnieuw moet leren leven. Alcohol kom je elke dag tegen. Ongelooflijk eigenlijk. Maar tot nu toe lukt het mij nog wel dus.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende
Pagina 1 van 6

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!
 
Powered by phpBB and Andrew Charron
immo op Realo
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum