Eindelijk goed bezig

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
NachtjeGeregistreerd op: 08 Nov 2020
Berichten: 2

BerichtGeplaatst: 09-11-2020 01:28:07    Onderwerp: Eindelijk goed bezig Reageren met citaat
Hallo,

Ik heb de laatste weken veel gelezen op het forum en krijg meer en meer de behoefte om ook mijn verhaal eens te doen.

Ik ben momenteel 43 jaar, moeder van 2 kinderen en echtgenote van een begripvolle man. Ook ik heb een lange weg achter de rug en nog een lange weg te gaan.

Het gegeven dat ik héél erg geniet van alcohol, is voor mezelf eigenlijk al duidelijk van in de jeugdjaren. Tot mijn 30ste verliep alles vrijwel normaal. In 't weekend kon dat zijn dat we stevig uitgingen, veel gaan eten met telkens een rijkelijke hoeveelheid alcohol, maar de dag nadien ging gewoon verder, zonder alcohol. Dit was nog steeds sociaal drinken.

Later begon ik ook stiekem en dagelijks te drinken. Sinds november vorig jaar werd dit problematisch. Ik ondervond steeds meer last van black-outs, stemmingswisselingen, zweten, beven, verzuim op het werk...

In maart zijn wij volledig overgestapt naar thuiswerk. Voor mij was dit de ideale gelegenheid om nog meer te drinken, zelfs al van in de voormiddag. Ook de kinderen begonnen te ondervinden dat ik niet meer normaal reageerde, dat ik niet met de auto hen wou vervoeren, dat ik lichamelijk en geestelijk niet ok was. Ik leefde of in dronken toestand, of in katertoestanden. Constant, 24/24 en 7/7 in een roes.

Na een moeilijke periode thuis met veel ruzies en niet meer kunnen ontkennen dat er een probleem was, heb ik mij in juni aangeboden op spoed en zo ben ik voor 4 weken opgenomen geweest in psychiatrie. Deze periode heeft mij echt deugd gedaan en heeft mij doen inzien dat ik alles zou verliezen als ik bleef voortdoen op de manier dat ik bezig was. Ik deed vlot mee aan therapie en had mij sinds lang niet meer zo goed en helder gevoeld. Ik kon ook rekenen op veel begrip van mijn omgeving.

Eens thuis, verliep het echter minder goed. Na een paar dagen/weken begon ik alweer, met mate weliswaar, in het geniep te drinken. Aangezien ik een lading aan medicatie innam, duurde het niet lang eer de kinderen en man dit doorhadden. Ik leefde weer in die verschrikkelijke roes en genoot alweer niet meer van de mooie dingen in het leven.

Pas toen ik, na lang aandringen van psycholoog en psychiater, ben begonnen met Antabuse, is het mij pas echt gelukt. Ik ben nu 6 weken alcoholvrij en geniet er ook van. Het gaat vlotter dan ik had gehoopt. Mijn schrik om te drinken op Antabuse, is zo groot, dat ik gewoon niet durf te drinken. Intussen merk ik dat er meer en meer periodes zijn waarin ik niet aan drank denk, maar wel gezellig druk bezig ben met het huishouden of leuke dingen doe met de kinderen. Het is alsof ik merk dat ik nieuwe routines inbouw en dat ik de drang naar alcohol aan het loslaten ben daardoor.

Wat mij wel afschrikt, is een leven lang zonder alcohol. Wij hebben nogal een druk sociaal leven, en zijn echt levensgenieters. Mijn wens is dat ik na verloop van tijd, gewoon weer opnieuw 'gewoon' kan meedoen met de rest, zonder daarbij opnieuw in de val van alcohol te lopen. Maar na het lezen van al jullie berichten, vrees ik ervoor dat dit ooit mogelijk zal zijn. Mijn dagelijks leven gaat goed, iedereen rond mij is blij met hoe ik nu ben. Maar mijn grote wens is dat ik opnieuw gewoon kan doen tot zoals een paar jaren geleden. Mijn focusdatum was daarbij 31/12, maar de dokter zegt dat die periode van nuchterheid veel te kort is om weer te kunnen proberen sociaal te drinken. Hij spreekt eerder van minstens een jaar.

Anyway, op deze moment ben ik blij met mijn nieuwe 'ik' en ik doe rustig van dag tot dag verder zonder te dubben over de toekomst.


Groetjes en bedankt om mijn verhaal eens door te nemen en bedankt voor eventuele reacties!

Nachtje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
NachtjeGeregistreerd op: 08 Nov 2020
Berichten: 2

BerichtGeplaatst: 16-01-2021 08:36:52    Onderwerp: Reageren met citaat
Hallo,

Ik wou jullie laten weten dat ik tot op vandaag nog steeds nuchter leef. Ook de feestdagen goed doorgekomen, zonder al te veel verleiding te moeten doorstaan.

Mijn doel is toch nog steeds om opnieuw een sociaal drinker te worden. Ik mis de gezellige momenten die met een glaasje wijn toch nog zo anders worden beleefd. Wat ik niet mis is het dagelijks leven in een roes of met een kater. Dus dat moet mijn drijfveer zijn voor de toekomst.

Ik wil alvast wel minstens 1 jaar alcoholvrij volbrengen.

Groetjes,
Nachtje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

Powered by phpBB and Andrew Charron
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum