Autisme en alcoholverslaving...

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
koenveloGeregistreerd op: 30 Okt 2014
Berichten: 3

BerichtGeplaatst: 18-08-2018 11:51:44    Onderwerp: Autisme en alcoholverslaving... Reageren met citaat
Hallo,
Ik ben een persoon van 55 jaar en weet nog maar 10 jaar dat ik aan ASS lijdt... Al vanaf mijn 20 jaar besef ik mijn alcoholprobleem maar als de avondklok er is telkens tussen 7u en 8u drink ik drie tot vier streekbieren. Niet goed voor mijn gezondheid, omdat ik een aangeboren type I diabetespatiŽnt ben... Toch heb ik reeds vele psychiaters bezocht maar als ze horen over mijn ASS krijg ik de buitenwacht met de vermelding "je bent een vogel voor de kat". Zijn er hier mensen met Autisme en een alcoholverslaving die toch geholpen zijn?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 23-08-2018 09:22:49    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Koenvelo,

Welkom op dit forum en knap dat je iets wil ondernemen ivm je alcoholprobleem.

Laat je zeker niet afschrikken door het feit dat je topic wel al een paar maal gelezen is, maar dat er nog niemand geantwoord heeft.

Ikzelf heb geen ervaring met ASS, maar ik weet wel dat er vaker deelnemers zijn binnen SOSN met een dubbeldiagnose.

Binnen SOSN wordt ervan uitgegaan dat iedereen zelf de keuze heeft om zijn/haar probleem aan te pakken. Dat deze keuze niet makkelijk is, is een feit. Maar deze eigen keuze is wel haalbaar.

Het is soms een beetje zoeken naar de juiste aanpak, die voor jou werkt.
Maar geef het alle kansen, en kom eens langs bij een bijeenkomst bij jou in de buurt.
Je kan misschien eerst even contact opnemen met de verantwoordelijke. Dit maakt het misschien comfortabeler voor jou om deze stap te zetten.

Probeer je alvast niet te laten ontmoedigen door dat zinnetje '...een vogel voor de kat'.
Het zal geen makkelijk parcours worden, maar nogmaals,blijf erin geloven dat het mogelijk is en geef jezelf alle kansen.

Als het goed aanvoelt kan je ook hier verder blijven communiceren.

Tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 05-10-2018 15:26:41    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Koenvelo,

Hoe gaat het met je?

Groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
rataplanGeregistreerd op: 28 Apr 2013
Berichten: 222

BerichtGeplaatst: 10-10-2018 06:13:23    Onderwerp: Reageren met citaat
Hoi Koenvelo,

Ook mensen met ASS kunnen geholpen worden met hun alcoholprobleem , probeer je eens in te leven dat alcohol niet goed voor je is het kan een eerste stap zijn.

mvg ,
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
FlipveloGeregistreerd op: 02 Apr 2020
Berichten: 1

BerichtGeplaatst: 03-04-2020 11:44:09    Onderwerp: Autisme en verslaving in tijden van Corona Reageren met citaat
Gisteren was het autismedag en vandaag heb ik het nog steeds moeilijk doordat ik niet naar de vergadering kan gaan en Karus en Pittem voorlopig geen opnames doen.

Kijk door het raam naar een vogel op de grond en vraag mij af hoe het met jou is Koenvelo ?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JannekeGeregistreerd op: 06 Jan 2017
Berichten: 114

BerichtGeplaatst: 22-06-2020 15:35:04    Onderwerp: Reageren met citaat
Hoi,

Ik ben 34 en weet pas sinds een jaar of 5 dat ik autisme heb. Ik heb zelf zowel een middelen als gedragsverslaving.

Ik ben op tal van afdelingen opgenomen geweest: gaande van crisisafdelingen tot eetstoornisafdelingen, persoonlijkheidsstoornisafdelingen... En ik heb overal wel iets opgestoken, al moet ik zeggen dat de opnames een stuk efficiŽnter verlopen sinds ik beter inzicht heb in de werking van mijn autisme.

Volgens mij is herstellen van een verslaving voor iedereen mogelijk. Ik heb verschillende keren de stempel "uitbehandeld" gekregen, en ben er ook verschillende keren tegen in gegaan. Dat heeft me best wel wat moeite gekost. Bij mij hielp het meestal wel om een brief te schrijven naar de psychiater van de opnameafdeling waarin ik duidelij k uitlegde waarom ik de opname nodig had en wat er dit keer anders zou zijn.

Ik ben na al die andere afdelingen, waar ze mijn verslaving slechts een zijdelings probleem vonden en zeker niets om meteen aandacht aan te besteden want volgens hen dacht ik teveel in problemen en moest ik de verslaving gewoon laten bestaan, maar me daarnaast richten op gezonde dingen.

Ik moet er waarschijnlijk een tekeningetje bij maken dat dat niet werkt als je echt diep in je verslaving zit.

Ik liet mij dus opnemen in Tienen en gaf meteen aan, ik zit met een complexe problematiek, die al lang bestaat en ik heb ook meer tijd nodig om veranderingen te verankeren in mijn leven. (Zeer belangrijk om dat aspect van autisme als dat bij jou ook speelt zeer duidelijk aan te geven). Ik vroeg dus een langere behandeling. Ik heb ook een langer dan gemiddelde behandeling gehad. Maar op het einde werd er wel gepushed met "je moet naar huis toe werken". Ik begon meerdere terugvallen te doen waaronder eentje van 8 dagen lang (in mijn gedragsverslaving welliswaar, dat vind ik niet minder erg, maar het werd er wel anders behandeld).

Opnieuw kwam het argument "je moet ook naar de positieve dingen kijken". 't Zou natuurlijk beter zij als 't zonder terugvallen kan, maar misschien is dat niet haalbaar voor jou.

Ik stond al heel wankel en heb dat aangegrepen om ook maar half mijn best te doen. Vrij lange periode ging het met vallen en met opstaan. Af en toe een terugval hoorde er bij dus ik stond het mezelf ook toe.

Gelukkig merkte ik na een tijdje dat dat ook geen leven was, en kwam er een erg hevige terugval. Ik werd door mijn psychologe wat gestuurd richting crisisopname.

Op de afdeling werd gedacht dat ik vooral aandacht zocht, "goed dat je hier bent, maar zo snel mogelijk terug naar huis".

Toen ben ik met individuele personeelsleden gaan praten om af te tasten wie me kon helpen. Ik heb heel duidelijk laten weten dat "af en toe een terugval hoort er bij" voor elke verslaafde een moeilijke boodschap is, en voor iemand met autisme al helemaal, want ik nam dat vrij letterlijk op en heb moeite met de nuances hierin.

Ik heb ook heel duidelijk laten weten: als jullie zeggen dat een terugval erbij hoort, dan klinkt dat voor mij alsof jullie niet geloven in mijn capaciteiten om mijn verslaving te overwinnen, en dat doet pijn. Ik was in een andere groep opgenomen de vorige keer voor het einde van mijn behandeling. En nu koos ik ervoor om opnieuw de basisbehandeling te doen. Wat niet echt een standaard-traject is, maar ik ben dan ook geen standaard persoon. En ik heb ook heel duidelijk afgesproken: Ik weet dat ik het zelf moet doen, maar om die fase te bereiken heb ik nu gewoon voldoende externe controle en heel strikte grenzen nodig.

De tweede opname in Tienen was veel korter dan de eerste en tot mijn eigen verbazing ben ik sindsdien 9 maanden nuchter qua game- en seks-verslaving en 2 jaar en 7 maand qua middelen. Het kan dus wel...

Maar 't is inderdaad niet gemakkelijk. Ik zou het zeker niet opgeven. Breng in kaart wat je nodig hebt en zoek waar je dat kan vinden! En volg je eigen pad.

Tijdens de eerste opname vonden ze dat ik overdreef met therapie volgen en voorzorgsmaatregelen, ik ben daarin meegegaan, met minder goede afloop. 't Kwam mij natuurlijk ook niet slecht uit dat ze vonden dat ik minder voorzichtig moest zijn. Zo kon ik mijn verslaving verder zetten en nog zeggen dat het mijn schuld niet was ook...

Tijdens mijn tweede opname heb ik gesteld dat ik et een enorm hardnekkige verslaving zit, op verschillende vlakken en dat ik me dan ook enorm hard wou beveiligen. Dat werkt voor mij tot nu toe wel... En langzaamaan begint het te lukken om niet meer heel mijn leven in het teken te laten staan van nuchter blijven, en zijn er andere activiteiten mogelijk in mijn leven...

't Was een lange weg, maar 't is de moeite waard. OOK als je ASS hebt!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!
 
Powered by phpBB and Andrew Charron
immo op Realo
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum