Terug van weg
Ga naar pagina Vorige  1, 2
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
MarcGeregistreerd op: 07 Jan 2013
Berichten: 39

BerichtGeplaatst: 27-01-2017 20:16:15    Onderwerp: Reageren met citaat
Pfioew!!! Dat was 'close'! Zo even rakelings ontsnapt aan herval. Had vanaf ongeveer vier uur deze namiddag zin in een glas. En zoals steeds begon ik dan aan restaurantbezoek te denken. Ik had al een eerste restaurant in gedachten maar uiteindelijk vond ik dat te ver. Dan was ik een alternatief aan het overwegen op wandelafstand. Ik dacht dat ik al verloren had en ik was al de gevolgen aan het overlopen. En dan onverwacht nam mijn rationele ik over en besloot ik te koken. Een half uur later stond er een maaltijd op tafel en toen die ik die binnen had was het gevaar geweken. Ik ben dan nog effe de deur uitgegaan naar de supermarkt. Gevaarlijk omwille van de wijn in de winkel, maar ik voelde me zeker met een volle buik dat ik het gevaar kon weerstaan. Ik ben buitengekomen met een liter vanille-ijs, een fles Sprite Zero, een doos koekjes en chocolade: geen alcohol. Nu heb ik een gevoel van veiligheid. Ik zit in mijn burcht met voorraden verwennerijen en ik hoef niet meer buiten. Vanavond blijf ik nuchter.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JannekeGeregistreerd op: 06 Jan 2017
Berichten: 114

BerichtGeplaatst: 27-01-2017 20:42:36    Onderwerp: Reageren met citaat
Knap gedaan! Geniet van je overwinning!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
SAMGeregistreerd op: 08 Jan 2013
Berichten: 197

BerichtGeplaatst: 27-01-2017 21:43:34    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Marc,

Je mag jezelf wel meer dan 1 schouderklopje geven. Een rationele aanpak is de enige die voor ons werkt.

Alles wat jou kan helpen om jezelf maximaal te beveiligen toepassen is de boodschap. Dat heb je dus vanmiddag gedaan.

Aarzel niet om ons op te zoeken in Leuven en/of elders waar het je uitkomt. Je mag ons ook steeds bellen op ons 24/24u, 7/7 nummer 09/330.35.25.

Je gaf in je eerste bericht van dit topic aan, om ons in Leuven op te zoeken. Je bent van harte welkom bij ons.

We bieden je graag de mogelijkheid om in een veilige omgeving aan onze ondogmatische bijeenkomsten deel te nemen.

Er wordt op een respectvolle en vriendelijke manier met mekaar gecommuniceerd.

Ons SOSN concept beoogt een "comfortabele nuchterheid". We vervangen dus, vanuit een zeer rationele keuze, onze afhankelijkheid door vrijheid en onafhankelijkheid.

Wij bedoelen daarmee dat onze keuze voor een nuchter leven niet langer om de haverklap onder druk komt te staan, of in vraag wordt gesteld. Nuchterheid wordt onze nieuwe fundering waarop we ons leven vanaf nu verder uitbouwen.

Kiezen voor nuchterheid doen we vanuit onze zelfkennis. Onze nuchterheid beveiligen doen we door "zelfzorg".

Het mag duidelijk zijn dat voor velen het inschakelen van professionele hulpverlening absoluut noodzakelijk is en een wezenlijk onderdeel vormt van onze "zelfzorg".

Preventieve communicatie oefenen en indien nodig effectief toepassen om (her)val te vermijden is essentieel noodzakelijk.

Veel moed en hopelijk tot binnenkort, hier en/of ergens op onze bijeenkomsten.

Mvg
Sam
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
MarcGeregistreerd op: 07 Jan 2013
Berichten: 39

BerichtGeplaatst: 02-02-2017 15:55:20    Onderwerp: Reageren met citaat
Alles goed. Gisteren – één februari – was de aftrap van Tournée Minérale. Ongelooflijk hoe veel mensen er zich uiteindelijk inschreven! Moet zijn dat er toch iets leeft. Zelfs mjn best vriend doet ondertussen mee. Zijn uit de hand gelopen braspartij van afgelopen zaterdag die hem naar verluidt tot 9 uur ’s morgens op de been hield vergezeld van Duvel zal er wel voor iets tussengezeten hebben denk ik. Toen hij zijn relaas deed was ik maar wat blij dat ik niet in zijn plaats was. Toegegeven, ik ben best knorrig de laatste tijd en als de drang hoog is voel ik me alles behalve peppy maar het idee aan een nacht Duvel, thuiskomen bij het ochtendgloren en me als een lijk voelen de dag nadien... Neen, dat zie ik zelfs tijdens de ergste drang niet meer zitten.

Ik las in de krant dat een trendwatcher verwacht dat alcohol binnen tien jaar de sigaret van nu is. Ik had wel wat bedenkingen bij die opinie maar als er begrip komt voor mensen die liever niet drinken dan lijkt me dat goed nieuws. Dikwijls is het nu jammerlijk genoeg nog steeds zo dat er behoorijk wat druk kan zijn om toch maar iets te drinken.

Enfin, het loopt dus redelijk goed. Wat ik nog het vervelendste vind is de voortdurende alertheid die nodig is om vol te houden. Altijd, overal en in elke situatie op je hoede zijn voor een geniepige opstoot van drang. Het kan zo plots opduiken...
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JannekeGeregistreerd op: 06 Jan 2017
Berichten: 114

BerichtGeplaatst: 02-02-2017 18:42:50    Onderwerp: Reageren met citaat
Fijn om te horen dat het nog alles goed is!

Er zijn inderdaad veel mensen die meedoen aan Tournée Minérale, ik vind het wel goed dat men zo inzet op bewustwording.

Ervaar je wat steun in je omgeving? Of gebeurt het nog regelmatig dat mensen je alcohol aanbieden en onder druk zetten om toch iets te drinken.

En het voortdurend alert moeten blijven vind ik heel herkenbaar. Ik vermoed dat je dat wel moet blijven zijn, maar dat dat op den duur minder energie gaat vragen.

groetjes Janneke
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 06-02-2017 12:39:28    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Marc,

Hoe gaat het met je?
Nog aan het meedrijven op de 'tournee minerale' golf?

Let er zeker voor op dat je eind februari niet als einddatum gaat zien. Want dan maak je het voor jezelf echt wel moeilijk.
Nuchterheid heeft geen einddatum...

Allert blijven is zeker in het begin van je nuchterheid vaak een zwaar en energie vretend iets.
Maar hier moet je tijd zijn werk laten doen. Je wordt meer 'bedreven' in je nuchterheid.
Je kan jezelf na een tijdje makkelijker door moeilijke situaties loodsen.
Maar zoals reeds aangegeven: dit heeft tijd nodig, veel tijd...

Staat een Sosn bijeenkomst al in je planning? Dit kan echt een heel verschil maken hoor.
En als het je helemaal niet bevalt kan je nog altijd doorgaan. Iedereen is steeds vrij om te doen wat hij/zij wil.

Hou het nuchter en tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
MarcGeregistreerd op: 07 Jan 2013
Berichten: 39

BerichtGeplaatst: 07-02-2017 16:11:00    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag groetjes! Ja alles nog steeds kits hier! Ik surf nog steeds mee op de Tournée Minérale golf. Een vriend doet ook mee maar die heeft zaterdag een steek laten vallen. Ik heb hem aangemoedigd om daar vooral niet te lang bij stil te staan, zichzelf af te stoffen en gewoon door te gaan met meteen erna terug een nuchtere dag. Met mezelf gaat alles een beetje op en af. Ik heb goeie momenten waar ik me prima voel en blij ben over mijn prestatie en dan komt plots die drang opzetten en dan ziet de wereld er mottig, grijs en - vooral - saai uit. Ik heb de indruk dat de goeie momenten toch iets meer doorwegen dan een paar weken terug maar misschien beeld ik me dat gewoon in. Zou wel leuk zijn uiteraard – zo’n evolutie. Zaterdag waren we met mijn ouders gaan eten en dat is bijzonder goed gelukt. Mijn ouders en partner dronken een glaasje wijn en ik dronk tonic. Het viel zo goed mee dat ik er niet eens bij stil heb gestaan. Tournée Minérale is een fantastisch excuus: iedereen vindt dit blijkbaar cool. Ik ben hoe dan ook niet van plan om terug aan de boemel te gaan op 28 februari. Eigenlijk wel leuk om zelf terug in controle te zijn ipv de alcohol en deze maand zo goed als zonder sociale druk. Mooi meegenomen zeker in die eerste nuchtere weken die toch moeilijker zijn dan de latere.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
MarcGeregistreerd op: 07 Jan 2013
Berichten: 39

BerichtGeplaatst: 16-02-2017 00:54:17    Onderwerp: Reageren met citaat
Rotdag gehad. Deze namiddag werd ik overvallen door een toenemende vreselijke lusteloosheid. Het was geen drang maar een gevoel van absolute leegheid en vervlakking. Het gevoel culmineerde rond vier uur. Ik was alles ronduit kotsbeu. Walgelijk gevoel. Het vreemde was dat ik niet echt zin had om te drinken. Maar tegelijk wist ik wel dat áls ik zou drinken dat ik me dan zeker beter gevoeld zou hebben. Om het gevoel trachten kwijt te spelen besloot ik te gaan wandelen. Het weer was mooi, de zon scheen en ik zat eventjes op een terrasje. De belofte van vroege lente slaagde er echter niet in me beter te doen voelen. Het gleed op me af als op teflon. Terug thuis voelde ik me uitgeput en viel ik een uurtje in slaap. Raar want ik had de nacht ervoor al twaalf uur geslapen. Ik slaap de laatste tijd erg veel. Abnormaal veel. Nadat ik wakker werd repte ik me zo goed als ik kon uit mijn lethargie en begon ik het avondeten te koken. Waarschijnlijk omdat ik mijn gedachten hierdoor op iets kon concentreren voelde ik me iets beter. Toch was vandaag een dag om snel te vergeten. Na de drang nu dit: leegheid. Zucht. De drank is werkelijk een harde tegenstander en creatief in zijn strijd.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
MarcGeregistreerd op: 07 Jan 2013
Berichten: 39

BerichtGeplaatst: 16-02-2017 14:05:16    Onderwerp: Reageren met citaat
Ik heb daarstraks opgezocht hoe het zit met ontwenning en vermoeidheid. Blijkt dat dit een gekend ontwenningsfenomeen is dat een tijd kan aanhouden. Ik ben ondertussen al terug moe. Het komt steeds in de namiddag opzetten. Volgens de online raadgevingen moet ik het gewoon tijd geven en aanvaarden dat mijn lichaam nu eenmaal terug moet wennen aan de nieuwe situatie. Dat zou gemakkelijk moeten zijn maar geduld is nooit mijn sterkste kant geweest. En dat ik ’s namiddags op kantoor zit helpt ook niet. Straks nog een vergadering - wordt weer een hele uitdaging om niet in slaap te vallen. Het is echt erg die vermoeidheid –bijna narcoleptisch. Ik val gewoon in slaap waar ik zit of sta: in de zetel, in een stoel, aan mijn bureau... In feite wel grappig want mensen nemen zoiets nogal gemakkelijk persoonlijk op. Alleen is het dat écht niet. Ik val gewoon in slaap zelfs bij het spannendste verhaal. Van de drang heb ik nu al een paar dagen geen last meer maar van rotstemmingen wel. Dat was gisteren nog het geval. Ze duren meestal niet zo heel lang maar zelfs één of twee uur kunnen een eeuwigheid lijken. Mijn vriend die ook meedoet met Tournée Minérale is inmiddels uit de bocht gevlogen en laat geen kans onbenut om me te overtuigen om het ook maar voor bekeken te houden. Zijn hypothese: weg met de betuttelende vingertjes! Volgens hem is het allemaal van het goede te veel: gluten is slecht, lactose is slecht, boter is slecht, suiker is slecht, rood vlees is slecht, charcutterie is slecht, frisdrank is slecht, fruitsap is slecht, en alcohol is dus ook slecht. We worden inderdaad nogal om de oren geslagen met voedingsadviezen. Wat hij echter over het hoofd ziet is dat alcohol wel het enige in die reeks is dat verslavend werkt. ‘k Heb nog nooit iemand weten verslaafd raken aan gluten of lactose of horen klagen over fruitsap ontwenningsverschijnselen. Dat maakt natuurlijk een groot verschil. Enfin, dat alles om maar te zeggen dat het allemaal niet evident is en dat niet drinken dikwijls op nogal wat weerstand durft te stuiten. Alsof het nog niet lastig genoeg is zonder al die extra complicaties en bemoeinissen van anderen. Voor wat mij betreft: ik laat mijn vriend maar betijen. Dag zestien loopt en ja, verdomme, het valt dikwijls niet mee maar ik blijf er toch achterstaan.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 16-02-2017 17:33:34    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Marc,

Prachtig dat je ondanks de druk van je vriend volhoudt!!!

Nog veel te vaak wordt een alcohol probleem bekeken als iets voor mensen zonder 'karakter'. Heeft er natuurlijk niks mee te maken, maar het is des te confronterend als je, zoals je vriend, geen maand zonder alcohol lijkt te kunnen. Dan is het natuurlijk 'leuker' om er van alles bij te halen wat er niks mee te maken heeft.
Leuker dan te moeten toegeven dat je eigen gebruik toch niet zo onschuldig is als het lijkt.

Laat je dus niet overdonderen.
JIJ hebt een keuze voor jezelf gemaakt. Blijf bij die keuze!!!

Luister ook vooral naar je lichaam.
Stoppen met gebruikt vraagt enorm veel energie. Het is dan ook heel normaal dat je moe bent.

Al eens binnen gesprongen op een Sosn-bijeenkomst? Daar ga je merken dat je er echt niet alleen voorstaat en dat dingen als vermoeidheid echt heel vaak voorkomen.
Geef het zeker een kans!!!

Marc, je bent echt goed bezig!!!
Hou het nuchter en je weet...PRATEN HELPT!!!

Tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
MarcGeregistreerd op: 07 Jan 2013
Berichten: 39

BerichtGeplaatst: 22-02-2017 10:12:19    Onderwerp: Reageren met citaat
Hey Groetjes !

Bedankt voor de steunende woorden. Ik zit ondertussen al aan 25 dagen nuchterheid. Niet slecht. Maar ook nog te weinig om al van stabiliteit te kunnen spreken. Het gebeurt vaak dat ik er plots enorm de smoor in heb. Vreemd genoeg valt dat zowat altijd samen met de periode waar ik vroeger de opstoot voelde om te drinken: in de namiddag. Van een drang kan ik niet spreken maar het is een zeer onaangenaam gevoel van kleurloosheid, van gebrek aan goesting in om het even wat. Het druppelt dan normaal allemaal weg in de loop van de avond en tegen dat ik ga slapen voel ik me redelijk. De moeheid is ook nog steeds zo goed als dagelijks aanwezig - alleen in meer of mindere mate maar dikwijls heel extreem. Narcoleptisch bijna. Ik zweer dat ik op bepaalde momenten bijna omval van de slaap. En het rare is dat ik vrij goed slaap en lang maar desondanks ben ik dan nóg slaperig. Gelukkig zijn 25 dagen al wel genoeg om de eerste goeie tekenen van nuchterheid te ondervinden. De chronische diarree is weg. Ik heb geen plotse vreetbuien meer. Ik geniet terug van zoete dingen zoals dessertjes en dergelijke. Ik werk meer in het huis. Ik lees terug boeken aan de lopende band. Allemaal voordelen en allemaal dingen die ik zeer positief ervaar. Nu nog alleen van die rotte leegte afraken.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 25-02-2017 14:14:38    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Marc,

Hoe gaat het met je?

Geniet van al het positieve dat je prille nuchterheid je te bieden heeft.
Vergeet wel nooit de negatieve dingen die gebruik met zich meebrengt. Laat je niet verleiden om gebruik te beginnen romantiseren...

Ben je al naar een bijeenkomst kunnen gaan?
Tot gauw en hou het nuchter!!!
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 05-03-2017 11:51:14    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Marc,

Hoe gaat het met je?
Nog steeds aan het 'tournee mineralen'?

Tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 17-03-2017 11:28:10    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Marc,

Hoe gaat het met je?

Tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina Vorige  1, 2
Pagina 2 van 2

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!
 
Powered by phpBB and Andrew Charron
immo op Realo
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum