online dagboekje
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Volgende
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
JannekeGeregistreerd op: 06 Jan 2017
Berichten: 114

BerichtGeplaatst: 14-01-2017 23:48:06    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag 10 qua computerspelletjes en 5 qua de rest. 't Lukt me nog steeds. Ik merk wel dat ik héél erg moe word. Ik vermoed dat mijn lichaam aan het recuperen is. Daarnaast doe ik nu ook wel veel meer, en dat is natuurlijk vermoeiender dan in de zetel liggen en spelletjes spelen, dus mijn lichaam moet wat wennen geloof ik. Ik ga dan maar rap gaan slapen. 't Voelt nog steeds een beetje eng als ik bedenkt dat het voor altijd is, maar...

Ik voel me steeds vastbeslotener dat ik dit wil doen, dat ik een ander leven wil.

Op mijn vrijwilligerswerk zeiden ze me dat ik opvallend veel rustiger aan het worden ben. Ik heb ook wel het gevoel dat ik rustiger word, dat ik niet meer continu aan het denken ben "ik moet naar huis, want ik verlies punten, maar nee, ik moet hier zijn en me concentreren op mijn werk, ik moet naar huis, want... enzovoort". Het gaat niet makkelijk zijn, maar ik wil het wel.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 15-01-2017 18:49:43    Onderwerp: Reageren met citaat
Niemand zegt ook dat de dingen die we veranderen willen makkelijk zijn, maar het feit dat je het 'wil', dat maakt je ongelofelijk sterk Janneke.

En dat je zo moe bent...je lichaam heeft de voorbije jaren hard afgezien, geef het nu de nodige rust en tijd om te herstellen...

Je bent goed bezig, doe zo verder !

En goed idee van je, dat online-dagboekje... Ik hoop nog veel van je te mogen lezen hier.

Groetjes,
Roosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JannekeGeregistreerd op: 06 Jan 2017
Berichten: 114

BerichtGeplaatst: 15-01-2017 23:21:00    Onderwerp: Reageren met citaat
Dankjewel Doornroosje voor je reactie. Makkelijk is het zeker niet, maar eigenlijk al bij al, haalbaarder dan ik op voorhand dacht. (mits de nodige ondersteuning weliswaar)

Weer een voldoening gevende dag achter de rug. Vandaag in totaal 5 uur vrijwilligerswerk gedaan en 2 uur met de auto gereden om me te verplaatsen naar vergaderingen voor mijn vrijwilligerswerk. Ik ben wel moe, maar niet overdreven moe. Het voelt absurd dat ik plots zoveel tijd heb op een dag waar ik iets nuttigs mee kan doen en dat ook nog gedaan krijgen. Het geeft mij enorm veel voldoening.

't Is moeilijk om in te schatten wat ik met de vermoeidheid moet doen. Enerzijds slaap ik erg veel, omdat ik ook wel snap dat mijn lichaam heel erg heeft afgezien en rust nodig heeft. Anderzijds wil ik ook niet te veel rusten, omdat ik het gevoel heb dat mijn lichaam gewent is om heel erg veel prikkels te krijgen terwijl het wakker is, en dat het nu moet wennen aan wakker blijven zonder die overload aan prikkels.

Het feit dat ik me de hele dag moe heb gevoeld, maar tegen 's avonds niet meer moe dan 's morgens sterkt me in die overtuiging. Volgens mijn psycholoog was vermoeidheid ook een ontwenningsverschijnsel. Haar advies was 's nachts extra veel slapen, maar niet overdag. Dus dat probeer ik nu.

Zolang ik het gevoel heb dat het helpt om te schrijven, blijf ik dat zeker doen.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JannekeGeregistreerd op: 06 Jan 2017
Berichten: 114

BerichtGeplaatst: 16-01-2017 10:22:47    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag 12/7. Ik heb voor het eerst terug een ganse nacht doorgeslapen. 9 uurtjes aan een stuk en ik voel me een stuk beter uitgeslapen dan de afgelopen dagen. Oef...

En ik kan vandaag voor het eerst aan mijn psychologe zeggen dat ik niet hervallen ben tussen twee afspraken in. Daar kijk ik naar uit Smile
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
PrithaGeregistreerd op: 21 Mei 2016
Berichten: 47

BerichtGeplaatst: 16-01-2017 16:26:35    Onderwerp: Reageren met citaat
Janneke,
Heb jouw topic nog niet door lopen. Maar wil jou gewoon even bedanken voor jouw positieve feedback..
Komt nog wel.
Mvg,
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 16-01-2017 20:46:40    Onderwerp: Reageren met citaat
Applause Knap van je Janneke !
Blijven doorgaan zo, je doet dat meer dan goed.

groetjes,
Roosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JannekeGeregistreerd op: 06 Jan 2017
Berichten: 114

BerichtGeplaatst: 16-01-2017 23:15:56    Onderwerp: Reageren met citaat
hey,

Tof om zo'n fijne berichtjes te lezen voor het slapengaan Smile.

Ik kan niet op mijn eigen mail. Ik kon me uitloggen om naar de mail die ik gebruik voor mijn vrijwilligerswerk te gaan, maar raak daar niet meer terug uitgelogd om op mijn persoonlijke mail te gaan. Dat geeft frustratie en ik denk dan "pff, haal de beveiliging maar van mijn pc, ik zal het zo ook wel kunnen". Maar tegelijk weet ik dat het toch verstandiger is om dat niet te doen en morgen gewoon in de bib te gaan om mijn mail te checken, hoe frustrerend dat ook is.

Al bij al ben ik weer best tevreden van mijn dag. Vandaag afgerond bij mijn psycholoog. (die ik vroeger al had gehad, maar nu terug ging omdat mijn psycholoog die ik daarna had in zwangerschapsverlof was. Ik heb met haar terug vanaf donderdag afspraken, dus het is niet dat ik niet meer naar een psycholoog ga gaan, dat zou een beetje vroeg zijn, maar niet meer naar haar). En ik vond het echt tof om te kunnen zeggen dat ik vertrokken ben en er echt voor ga nu. En ze zei me dat ik zeker mocht bellen om te laten horen hoe het ging en dat ik grote stappen vooruit aan het zetten ben. Echt fijn om te horen.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JannekeGeregistreerd op: 06 Jan 2017
Berichten: 114

BerichtGeplaatst: 17-01-2017 00:48:44    Onderwerp: Reageren met citaat
Ik heb het probleem met de mail ondertussen opgelost gekregen. Maar 't lukt me maar moeilijk om te slapen. Ik ben wel moe, maar voel heel veel drang om toch te proberen computerspelletjes te spelen, om toch proberen te omzeilen om porno te kunnen kijken. En ik wil het niet. Echt niet. Maar 't is lastig. Mijn hele lichaam sputtert tegen. Ik laat het maar even zijn, schrijf hier even iets neer en probeer wat te haken en misschien lukt het mij dan wel om voldoende tot rust te komen om te kunnen slapen.

Wellicht wel, 't doet al deugd om het even te kunnen opschrijven.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JannekeGeregistreerd op: 06 Jan 2017
Berichten: 114

BerichtGeplaatst: 17-01-2017 01:56:28    Onderwerp: Reageren met citaat
Ik begin te beseffen waarom het niet lukt om te slapen. Ik ben te onrustig. Ik ben aan het piekeren over een thema dat mijn psychologe vandaag aanhaalde: mijn kinderwens en de schrik dat ik nooit een partner ga vinden/in staat ga zijn om een stabiele ouder te zijn.

En ik heb ongelofelijk hard de drang om dat gevoel te verdoven. Maar ik weet dat het niet goed is, en dat het beter gewoon even pijn kan doen.

Ik heb mijn slaapmedicatie afgegeven, dus ik kan geen overdosis nemen, en ik had daar nu echt drang naar. Ik kan op internet ook niet meer doen waar ik drang naar heb. Ik kan als ik echt zou willen wel via facebook de foute dingen doen, maar maximaal een uur en 't zou stom zijn mijn facebook-tijd daaraan te verspillen. 't Feit dat er een stop op staat helpt al, want ik zou toch nooit lang genoeg kunnen doorgaan om het punt van rust in mijn hoofd te bereiken.

Maar ik heb wel nog amaretto in de kast staan. Best veel, bedenk ik me nu. Want elke keer als ik tiramisu wil maken, denk ik dat die op is. En nu heb ik dus 3 flessen in huis staan die elk 3/4 vol zijn of meer. Die staan er al ongeveer een jaar onaangeroerd, dus 't is niet alsof ik zo vaak drink. Maar toen had ik nog het gamen om in op te gaan en nu niet meer en dan merk ik dat het aan me "trekt".

En ik weet dat het een bijzonder slecht plan is om nu te beginnen drinken, maar ik voel wel heel hard de drang. Ik twijfel of ik ze in huis wil houden of niet. En ik durf het bijna niet op te schrijven uit schrik voor de reacties. Wat mezelf vertelt dat ik weet dat ik het eigenlijk beter niet doe, maar mijn gevoel wil ze zo graag houden.

En dan denk ik: ik kan wel beginnen drinken, en ik krijg zelfs aan mezelf verkocht waarom het nu te moeilijk is, blablabla, maar ik wil een ander leven en dat gaat niet samen, dan mag ik het niet doen. Dan moet ik nu "gewoon" volhouden.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 17-01-2017 05:37:57    Onderwerp: Reageren met citaat
Goed dat je alle twijfels, drang en frustraties van je hebt afgeschreven Janneke. En die amaretto, die zou ik wegkieperen als ik jouw was. Je kan tenslotte nog andere desserten maken dan tiramissu.
Een zelfgebakken appelcake met een warme chocomelk is bv.ook heel lekker en daar heb je geen drank voor nodig.
Ik hoop dat het ondertussen wat beter met je gaat, de craving gezakt is en je toch wat hebt kunnen slapen.
Ik wens je alvast een hele fijne dag toe, met veel ontspanning en voldoende tijd voor jezelf ook.

Liefs,
Roosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JannekeGeregistreerd op: 06 Jan 2017
Berichten: 114

BerichtGeplaatst: 17-01-2017 10:33:25    Onderwerp: Reageren met citaat
Hey Doornroosje,

Tegen 4 uur ben ik in slaap gevallen en nu ik terug wakker ben is de craving gelukkig gezakt. Maar ik voel me wel heel gespannen. 't Is echt een baaldag qua gevoel.

Ik hou nog even in beraad wat ik met de amaretto doe. In huis houden lijkt me geen goede optie. Maar wegkieperen is ook zonde. Dus ik denk dat ik ze misschien aan een vriendin geef met de vraag of ik als ik tiramisu maak de benodigde hoeveelheid mag komen halen. Ik eet namelijk écht héél graag tiramisu en ik zie daar geen probleem in, die paar centiliter gaan niet triggerend werken. De ganse fles in de kast daarentegen...

Maar ik twijfel nog, want wegkieperen kan ik zelf en hulp vragen is lastig en genant. Al weet ik dat dat voor mezelf de betere optie zou zijn.

Normaal zou ik vandaag wat meer vrijwilligerswerk doen, maar ik heb de administratie en zo verzet naar vrijdag. Ik ga wel 2uur lesgeven en vanavond ook nog badmintonnen. Naar dat badmintonnen kijk ik ook uit. Kan ik al mijn frustraties afreageren op het pluimpje.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JannekeGeregistreerd op: 06 Jan 2017
Berichten: 114

BerichtGeplaatst: 17-01-2017 13:19:33    Onderwerp: Reageren met citaat
Ik ben moe en ik heb geen zin om eender wat te doen. Veel craving. Maar goed, ik geef niet op, ga er in elk geval niet aan toegeven.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 17-01-2017 15:46:50    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Janneke,

Het voelt absurd dat ik plots zoveel tijd heb op een dag waar ik iets nuttigs mee kan doen en dat ook nog gedaan krijgen. Het geeft mij enorm veel voldoening.

Denk even aan deze zin die je zelf geschreven hebt als het even moeilijk gaat...

Janneke, blijf zeker geloven in een vrij leven!!! Het is echt mogelijk!!!

Volhouden!!!
Tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JannekeGeregistreerd op: 06 Jan 2017
Berichten: 114

BerichtGeplaatst: 17-01-2017 16:03:02    Onderwerp: Reageren met citaat
Thanks groetjes,

Het gaat net even wat minder eigenlijk...

Ik vind het héél erg genant om te schrijven. Maar ik merk dat het me helpt, dus ik ga het toch doen.

Ik heb vandaag een keer of 5 gemasturbeerd. Eigenlijk wist ik bij de eerste keer al wel dat het fout zat, maar ik deed het toch.

Gisteren had mijn psycholoog namelijk gezegd: "oh, dus je bent ook gestopt met masturberen? (waaruit ik afleidde dat dat geen evidentie was) en ze heeft gezegd "'t lijkt me niet dat dat iets is dat je voor altijd kan stoppen, seksualiteit is toch een basisbehoefte". En dat in mijn gedachten houdende ben ik dus vandaag terug begonnen.

Nu heb ik haar net wel durven bellen om dat uit te leggen en te zeggen dat ik graag met haar een afspraak maakte over hoe we dit concreet gingen aanpakken. En ze zei me wel duidelijk: "stoppen, voor langere tijd, en dan met professionele hulp rustig terug proberen naar een normale seksualiteit toe te groeien, maar niet nu". En dat helpt me wel. Ik ben beginnen wenen en voel me gefaald. Maar 'k ben dan weer wel blij dat ik gebeld heb en niet gewacht heb tot het volledig uit de hand liep, want er zat ook wel de gedachte: eerst nog een paar keer doen en dan pas bellen. Maar op het moment dat ik bedacht dat bellen een optie was heb ik het wel meteen gedaan.

Lastig onderwerp dit. Ik heb op de bijeenkomsten wel durven zeggen dat gamen en porno kijken een probleem is, maar compulsief masturberen, dat is nu wel heel persoonlijk. Dus ik weet ook niet zo goed wat ik volgende keer moet zeggen als ze vragen of het gelukt is om gestopt te blijven, want ze weten niet eens dat dit een probleem is. Zo genant Sad
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 17-01-2017 16:33:31    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Janneke,

Je hebt fantastisch goed gereageerd door dadelijk te bellen...Dus nee, je hebt zeker niet gefaald!!!
Je hebt ook kunnen achterhalen waar alles vandaan kwam. Als iemand een volgende maal iets zegt waar jij negatieve gedachten bij krijgt, spreek dat dan ook uit. Blijf er niet mee zitten, iets wat nu wel het geval was...

O ja, die amaretto...weg ermee!!! Je weet zelf best dat die daar geen plaats heeft.
Je weet best dat er niet veel nodig is om handelingen te vervangen door product(en)...
En als je 100% eerlijk bent tegenover jezelf: is die tiramisu dat echt waard?

Persoonlijk denk ik dat de meeste mensen de link tussen porno kijken en masturberen wel kunnen leggen hoor. En daar we allemaal volwassen personen zijn vind ik dat er dan ook open over gepraat mag worden.
Het is normaal dat je er een zekere gene rond hebt, maar dat is echt niet nodig hoor. Jij moet zelf aanvoelen of het veilig en goed aanvoelt om ook hierover te praten.

Janneke, je bent echt goed bezig hoor en al een heel eind op weg...
Volhouden nu!!!

Tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Volgende
Pagina 3 van 9

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

Powered by phpBB and Andrew Charron
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum