online dagboekje
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Volgende
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
opgoedgeluk
Gast

BerichtGeplaatst: 09-01-2017 10:15:22    Onderwerp: Reageren met citaat
hi janneke,

goe bezig meid Wink
gedachte die ik had bij het lezen: een verslaving is iets 'progressiefs', een soort van trein waar je kan afstappen op verschillende haltes, in het ergste geval de (voor)laatste. Je bent nog behoorlijk jong, mogelijks kan je gerust nog jaren gezellig gamen en het best-wel-redden. Maar het klinkt alsof het toch al een erg grote plaats in uw hoofd én nadelige gevolgen voor uw dagelijks functioneren heeft.
Een ander scenario is dat je beslist ermee door te gaan, dat het best wel lukt, maar geleidelijk aan toch weer erger wordt tot je over x aantal jaar wakker wordt, geïsoleerd, vol fysieke klachten ten gevolge van, en een heel aantal stations verder, denkende, dju, had ik maar op mijn dertigste die keuze voor het leven gemaakt. ik zeg niet dat scenario twee zich zonder twijfel ZAL afspelen. vraag is natuurlijk, of dat een risico is dat je bereid bent te nemen. Ik zeg dat omdat ik zelf ook aan de jonge kant ben bij de meeste sosn vergaderingen waar ik kom. vaak denk ik, wat doe ik hier. niemand van mijn leeftijd is hier. is het wel zo erg? moet mijn maag eerst niet nog een paar keer leeggepompt worden, of moet ik niet eens voor de rechtbank verschijnen voor het niet belachelijk is dat ik hier, bij sosn, zit? het doet mij dan deugd om van de meer doorwinterde aanwezige te horen, dat ze op mijn leeftijd al wel wisten dat er iets niet juist zat...maar dat ze toen de keuze niet gemaakt hebben, hoe goed hun leven nu is, hoe ik hetzelfde nu al kan hebben.
als je nu al het gevoel hebt dat je gemiste kansen hebt hierdoor...zou het jammer zijn als je er nog meer mist als je in je hart nu al weet dat gamen jou meer energie kost dan je eruit haalt.
alle goeds alvast!
Terug naar boven
JannekeGeregistreerd op: 06 Jan 2017
Berichten: 114

BerichtGeplaatst: 09-01-2017 12:00:50    Onderwerp: Reageren met citaat
Hi Op goed geluk,

Ik merk ook dat het iets progressiefs is. Ik heb al dikwijls geprobeerd te minderen, maar het blijft terug de kop op steken, al 10 jaar.

Ik ben inderdaad rond de 30 Smile

Het heeft in elk geval al best wel een grote plaats ingenomen in mijn leven, die ik het eigenlijk niet wil geven. En inderdaad, je moet écht niet voor de rechtbank verschijnen voor het een probleem is.

Als ik nu een tijdje niet of minder reageer is dat niet omdat het slecht gaat. Ik heb besloten samen met mijn therapeute dat ik mijn computer bij een vriendin ga leggen en daar enkel op bezoek gaan om de noodzakelijke dingen te doen, (mail checken, vrijwilligerswerk...) Ik zal dus héél wat minder online zijn.

Ik merk dat ik vervanging zoek voor mijn verslaving aan gamen en dan andere verslavende dingen doe op de computer. En dat is niet de bedoeling,dus gaat ie het huis uit. Verder heb ik ook de medicatie (slaapmedicatie en pijnstillers) die ik niet altijd even juist gebruikte afgegeven. Dus vanaf nu écht geen uitwegen meer, want ik wil het echt dit keer.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
haltGeregistreerd op: 11 Dec 2016
Berichten: 11

BerichtGeplaatst: 09-01-2017 12:04:01    Onderwerp: Reageren met citaat
Proficiat. Een enorme stap naar een kwaliteitsvol leven.
Een staaltje van zelfzorg en beveiligen. Smile
Grtz
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JannekeGeregistreerd op: 06 Jan 2017
Berichten: 114

BerichtGeplaatst: 09-01-2017 23:16:44    Onderwerp: Reageren met citaat
De computer is thuis gebleven, maar is wel beveiligd zodat ik enkel op de websites kan die op voorhand zijn goedgekeurd.

Ik heb het daarnet niet gedurfd op de bijeenkomst, maar wil het hier wel kwijt. (de bijeenkomst viel overigens echt heel goed mee) Ik zei dat ik al 8 dagen gestopt ben met computerspelletjes spelen. Dat klopt ook, maar toen kwam er een andere verslaving naar boven. Waar ik vroeger nog tegen gevochten heb en die af en toe terug bovendrijft. Ik schaam me er héél erg voor, maar ik keek te vaak porno en masturbeerde te vaak. (chanske dat dit anoniem is) En dat ben ik dus beginnen doen na het stoppen met gamen, naast doelloos op internet rondhangen. Maar nu kan ik enkel nog op bepaalde sites en op de meeste is dat beperkt tot een uur tijd, dus doelloos op internet hangen kan ook niet meer.

Ik krijg al terug hoofdpijn, 'k vermoed dat ik opnieuw zo'n ontwenningsperiode ga krijgen. Ik hoop wel dat het me nu lukt om echt te stoppen, met alles.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JannekeGeregistreerd op: 06 Jan 2017
Berichten: 114

BerichtGeplaatst: 10-01-2017 07:08:15    Onderwerp: Reageren met citaat
Ik schrijf hier wel veel. Maar goed, 't helpt me, dus ik doe toch nog even door.

Sinds gisterenavond kan ik mijn mail niet meer checken, want er is wellicht iets foutgelopen met het toestemming geven aan die website. Mijn pc zegt dat hij daarvoor google nodig heeft (het is gmail) en dat is erg vervelend, want google is een site die we niet gaan toestaan, en die ik ook niet wil toestaan.

Dus in het vervelendste geval moet ik elke keer naar de bib om mijn mail te checken. Vervelend, maar niet onoverkomelijk en het geeft me een reden om buiten te moeten komen en wat in beweging te komen, eigenlijk alleen maar positief. (al lijkt het me niet makkelijk om in de bib geen computerspelletjes te spelen, maar ik zou het wel kunnen zeggen tegen de verantwoordelijke van het computerlokaal)

Maar nu zit ik dus met het idee te spelen om een nieuwe pc te kopen. Wat ik dus niet ga doen. Ik moet wel in dezelfde winkel zijn, want ik wil een koptelefoon kopen. (correctie, eigenlijk heb ik een koptelefoon die het wel een beetje doet, ook al is het niet ideaal, het contact zit los, maar écht noodzakelijk om een nieuwe te kopen is het niet) We moeten dus toch niet in die winkel zijn... Zucht. Ik word echt gek van het geharrewar in mijn hoofd. Maar ik probeer wel voor ogen te houden dat ik dit keer écht wel wil stoppen
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JannekeGeregistreerd op: 06 Jan 2017
Berichten: 114

BerichtGeplaatst: 10-01-2017 13:07:59    Onderwerp: Reageren met citaat
Ik heb het lastig. Ik heb wel net met mijn diëtiste alles nog eens besproken. En ik heb besloten dat ik niet meer ga masturberen, op zijn minst een maand niet. En daarna kan ik het eventueel herbekijken, als ik professionele hulp heb die daarin gespecialiseerd is en het een goed idee vind om terug te leren op een normale manier met seksualiteit om te gaan. Maar als die er (nog) niet is dan blijf ik gestopt. Wel lastig, en erg genant.

('t is misschien vreemd om zoiets met de diëtiste te bespreken maar ik heb wel een heel goede band met haar en ze vroeg op welke vlakken ik allemaal aan het werken was, ter voorbereiding van het zorgoverleg met mijn huisarts, psychiater en psycholoog. Ik ben eigenlijk wel blij dat ze me heeft overtuigd dat het geen goed idee is om direct te proberen een beetje te masturberen, maar niet te overdrijven. Dat is gewoon geen haalbare kaart)
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JannekeGeregistreerd op: 06 Jan 2017
Berichten: 114

BerichtGeplaatst: 10-01-2017 18:00:08    Onderwerp: Reageren met citaat
Mijn beste vriendin heeft laten weten dat ze morgen een dagje zonder gebabbel aan haar hoofd wil. Wat ik volledig kan begrijpen, ik babbel de laatste tijd té veel over computerspelletjes en stoppen en... en ze heeft het zelf ook moeilijk. En eigenlijk ben ik blij dat ze zo voor zichzelf durft op te komen en zo open kan zijn naar mij. Dat gaat ervoor zorgen dat de vriendschap blijft duren.

Ik had beloofd om morgen te helpen opruimen, maar dat hoeft dus nu niet.

Eigenlijk komt het goed uit, want ik was een vergadering vergeten op mijn vrijwilligerswerk. Dus dan kan ik daar zonder problemen naartoe.

Maar ik heb toch het gevoel dat ik beter kan ophouden met praten over stoppen met computerspelletjes. Ik merk dat mensen het beu zijn, en dat snap ik heel goed. Want ik weet dat je moet praten als je 't moeilijk hebt, maar het zit de godganse dag in mijn hoofd. En mijn autisme maakt dat ik niet altijd aanvoel wanneer een geschikt moment is om te praten. Zucht... echt lastig. Ik schrijf dan maar hier wat vaker. Niemand is verplicht om het te lezen Smile, dus zo val ik in elk geval niemand lastig.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JannekeGeregistreerd op: 06 Jan 2017
Berichten: 114

BerichtGeplaatst: 10-01-2017 23:02:19    Onderwerp: Reageren met citaat
Mijn beste vriendin heeft ondertussen gemaild om te vragen hoe mijn dag was. Ik zie dus duidelijk terug spoken als ik denk dat ik het er met haar niet over mag hebben. Gewoon niet té veel en das ok.

Daarnaast ben ik vanavond gaan badmintonnen en dat was echt fijn. Als ik me op het pluimpje concentreer ben ik ook even met niets anders bezig. En als ik wel met iets anders bezig ben, mis ik het pluimpje.

Dag één is goed verlopen. Voor computerspelletjes wel al dag 7, maar 't voelt toch meer als een dag 1 dan een dag 7. 't Is wel echt de eerste keer dat ik met alles tegelijk stop en ik voel ook dat dat de enige manier is. 't Heeft gewoon geen zin om afwisselend in het een en dan weer in het ander te vervallen. Dus voila, dag één van een nieuw leven Smile
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
SAMGeregistreerd op: 08 Jan 2013
Berichten: 197

BerichtGeplaatst: 10-01-2017 23:31:39    Onderwerp: Reageren met citaat
Beste Janneke,

Het zal jou ook lukken om vat te krijgen op je afhankelijkheid en een comfortabel "nuchter" leven te leiden.

Blijf jezelf alle kansen geven en je zal zien dat het effectief mogelijk is. Blijf communiceren...no matter what!

Mvg
Sam
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JannekeGeregistreerd op: 06 Jan 2017
Berichten: 114

BerichtGeplaatst: 11-01-2017 00:41:53    Onderwerp: Reageren met citaat
Dankjewel Sam!

Ik geloof er nu ook wel in. De eerste nacht nadat ik beslist heb met alles te stoppen en 't is lastig om in slaap te vallen zonder masturberen, maar ik weet dat ik dan vertrokken ben voor uren. Dus beter een paar uur later in slaap vallen en er tegen vechten dan de hele nacht verspillen en morgen alsnog uitgeput op mijn vrijwilligerswerk verschijnen. Bovendien weten ze daar wat er aan de hand is, dus het argument "maar ik kan niet slapen zonder" telt niet echt. Ze zouden het daar echt wel snappen als ik doodmoe aankom. Ik ga opnieuw een poging doen om rustig te gaan slapen.

groetjes Janneke
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JannekeGeregistreerd op: 06 Jan 2017
Berichten: 114

BerichtGeplaatst: 12-01-2017 00:43:30    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag 2 gehaald. Nu heb ik plots wel die extra tijd die ik verwachtte te krijgen na het stoppen met computerspelletjes. Gelukkig waren zowel vandaag als gisteren vrij gevulde dagen. Morgen ga ik slechts om 18u een meisje helpen met Nederlands leren. Voordien niets op de planning. Of toch niet extern.

Zelf plan ik om zeker voor mijn vrijwilligerswerk te werken aan het jaarverslag van onze vereniging, statistiekjes maken en zo. En ik wil graag beginnen aan het creatief project dat ik voor mijn therapie moet opstarten. Ik heb besloten om houten huisjes te beschilderen en zo mijn eigen "stad" te creëren. Als symbool voor het afscheid van het creëren van een virtuele stad en het maken van echte reële tastbare dingen en het terug opstarten van mijn vroegere hobby: knutselen.

Vandaag op mijn vrijwilligerswerk durven aangeven dat ik het lastig vind om te weten dat daar een computer staat waar ik altijd op kan en ze hebben die computer beveiligd met een wachtwoord dat iedereen heeft behalve ik. Ik ben wel blij dat ze me zo willen steunen. (Al voelde het natuurlijk ook heel dubbel en eng, toen ze zei: ja hoor, we blokkeren dat wel even voor jou).

Ben blij dat ik steeds meer durf te delen. Ik voel gewoon dat het me dit keer wel gaat lukken.

Vrijdag komt mijn auticoach en die gaat me helpen met het vinden van een goede structuur in mijn dagen en het opstellen van een planning.

Dus al bij al gaat het best goed hier Smile
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JannekeGeregistreerd op: 06 Jan 2017
Berichten: 114

BerichtGeplaatst: 13-01-2017 04:29:18    Onderwerp: Reageren met citaat
Hey Allemaal,

Vroeger was ik op dit uur nog wakker, nu ben ik al wakker. Mijn bioritme is nogal zijn kluts kwijt en dat durft wel eens leiden tot gedachten als "'t is toch al om zeep, mijn nachtrust is er aan, die zal vast beter zijn na het toch doen". Maar dat ga ik dus niet doen, daarmee dat ik hier even schrijf.

Het wordt een druk weekend. Ik ga deze week 18 uur vrijwilligerswerk gedaan hebben. Wat voor mij erg veel is. Ik ben er wel trots op dat het me lukt om meer te doen. Maar ik ben ook bang dat ik het niet ga aankunnen zonder. Maar ik wil me niet door die angst laten leiden.

Verder ben ik aan het twijfelen over medicatie. Mijn psychologe zei me dat ze merkte dat ik me op alle vlakken beveilig, behalve als het over het teveel masturberen gaat. En eigenlijk moet ik toegeven dat ik de sipralexa het afgelopen half jaar niet enkel heb afgebouwd omdat ik niet meer depressief was, maar ook omdat mijn libido gezakt was. Dat is achteraf bekeken misschien nog niet zo'n slechte zaak. Misschien zou het me wel helpen om ze terug te verhogen. 23 januari heb ik een volgende afspraak. Tot dan houd ik het maar zoals het is, maar ik wil het wel ter sprake brengen.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 13-01-2017 14:55:23    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Janneke,

Ik ga proberen om dit weekend jou topic volledig door te nemen.
Nu ben ik er al eens vlug 'doorgefietst' en ik wou je toch al even steunen met alles wat je doet.
Wat me nu reeds opvalt is hoe bewust je met alles bezig bent.
Bij deze dus een dikke chapeau met hoe je de dingen aanpakt.
Hou steeds voor ogen dat hoe moeilijk alles misschien ook is, het zeker mogelijk is om terug van een volledige vrijheid te genieten!!!
Een vrijheid zonder dwanggedachten/handelingen...

Nog heel veel sterkte en tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JannekeGeregistreerd op: 06 Jan 2017
Berichten: 114

BerichtGeplaatst: 13-01-2017 20:38:19    Onderwerp: Reageren met citaat
Hey Groetjes,

Heel erg bedankt voor je reactie!

't Gaat nog steeds ok. Ik zit aan dag 9 qua computerspelletjes en dag 4 qua de rest en 't is lastig, heb al veel huilbuien gehad en ben erg moe. Maar het lukt me en ik ben steeds meer vastbesloten om dit keer vol te houden.

Ik val wel nog steeds achterover van de inzichten die bovenkomen over hoeveel impact het had op mijn leven. Amai, ik besef nu ineens dat veel van de symptomen die ik had qua ziek zijn het afgelopen jaar, niet met de ziekte samenhingen, maar ontwenningsverschijnselen waren, aangezien ze elke keer overgingen als ik computerspelletjes speelde...

Niet dat ik niet echt ziek ben geweest en nog steeds ben. Ik merk dat ik niet hetzelfde kan als vroeger, fysiek dan en dat ik echt op mijn grenzen moet letten. Maar ik ga deze week toch aan 18 uur vrijwilligerswerk komen, das voor mij al serieus de moeite. En dat dankzij het stoppen, want anders was dat nooit gelukt.

Toch krijg ik nog steeds een heel heftig gevoel elke keer als ik uitspreek of bedenk dat ik volledig ga stoppen. Ik hoop dat dat ooit minder word.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
JannekeGeregistreerd op: 06 Jan 2017
Berichten: 114

BerichtGeplaatst: 14-01-2017 04:04:25    Onderwerp: Reageren met citaat
hey allemaal,

Ik ben misselijk en heb erg veel last van rugpijn door de spanning. Om gek van te worden. Ik ben wel blij dat ik besef dat het een slecht plan zou zijn om daardoor terug te vallen, dat ik beter hier kan komen schrijven en dan terug proberen te slapen.Vorige keer hielp dat, dus we proberen het nog maar eens.

groetjes Janneke
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Volgende
Pagina 2 van 9

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

Powered by phpBB and Andrew Charron
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum