Hoe lang duurt dat nog ....
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5  Volgende
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
nicoGeregistreerd op: 21 Jul 2013
Berichten: 23

BerichtGeplaatst: 05-08-2013 18:07:40    Onderwerp: Hoe lang duurt dat nog .... Reageren met citaat
Hallo,

Ik ben nu reeds drie weken nuchter na 20 jaren gemideld 10 eenheden per dag. Eigenlijk voel ik me nu slechter dan ooit, of zo lijkt het toch. Vooral fysiek zijn er heel wat verschijnselen. Nu heb ik gelezen dat de eerste dagen je last kan hebben van ontwenningsverschijnselen maar na drie weken had ik wel verwacht dat dit zou beteren. Ik wil eigenlijk graag eens weten wat de ervaringen zijn van andere mensen die gestopt zijn.
Nu heb ik zo een beetje het gevoel dat het niet uit maakt of ik drink of niet, slecht voel ik me toch !
Maar waarschijnlijk ben ik te ongeduldig Smile
Slapen gaat ondertussen wel goed enkel de dromen zijn redelijk heftig. Als ik mijn wekker niet zet slaap ik zeker tot 9uur en word altijd wakker met pijn in mijn buik en zij, ik voel me volledig geradbraakt. Veel dorst maar weinig honger, maar ik probeer toch elke ochtend wat fruit te eten. Naar het werk fietsen is nog het beste moment van de dag, maar ondertussen is de hyperventilatie gestart die de rest van de dag zal duren. Daardoor voel ik me constant ligt in mijn hoofd, heb ik oprispingen, voel ik me angstig, kan ik me moelijk concentreren etc ... Het middageten valt altijd als een blok op mijn maag (ook de gezonde dingen) en geven mij de rest van de middag een opgeblazen gevoel. Tegen drie uur in de namiddag ben ik al doodmoe en tikt de klok zo traag mogelijk verder naar 6 uur. Van zo een dagen word ik nu eens somber en dus vraag ik me af wanneer gaat dit beteren ? Ik verwacht absoluut geen medisch advies hier maar wat erkenning zou me mischien al wat geruststellen en wat extra moed geven om vol te houden. Ik moet er mischien ook nog wel bijvertellen dat ik samen met het drinken ook gestopt ben met roken. Veel van die klachten had ik vroeger ook al maar die verdoofde ik toen elke avond. Maar een beetje beterschap als beloning voor mijn nieuwe nuchtere leven had ik ondertussen wel verwacht.
Ah ja en dan heb je nog :
Vreetbuien, sombere gedachten, buikpijn, lusteloos, stemmingswisselingen, craving, eenzaam voelen, piekeren, angstaanvallen ...
Soit, we houden vol. Ooit zal het wel beteren zeker ...

Groeten aan iedereen,
Nico
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 06-08-2013 07:14:59    Onderwerp: Reageren met citaat
dag Nico,

Amai, dat is een hele boterham hé. Maar om je even gerust te stellen, mijn afkickverschijnselen waren er ook om nooit meer te vergeten. Ik heb me ongeveer 10 dagen héél ziek en slecht gevoeld, en daarna verbeterde het met héél kleine beetjes, maar de grote lichamelijke verbetering kwam bij mij na ongeveer een 6tal weken, en na 8 weken waren ook de psychische afkickverschijnselen zo goed als weg. Maar natuurlijk is dat voor ieder van ons anders.
Er zijn mensen waar het na enkele dagen al fel verbeterd, of na enkele weken.
Maar hoe zwaar ik het de eerste twee maanden ook had, nu ik meer dan een jaar ondertussen niet drink, ben ik in feite blij dat ik het in het begin zo zwaar had. Het houdt me er van tegen als ik nu even een zwak momentje heb om terug te drinken. Als mijn gedachten nu richting drank gaan, hoef ik maar aan die afkickverschijnselen te denken en dan denk ik bij mezelf :'nee, dank u, dààr wil ik écht geen tweede keer door moeten spartelen'.

Tracht dus nu, hoe moeilijk het ook is, door te bijten. Drink héél veel water, liefst plat water, en veel fruit eten, dat is ook goed. Veel verse groenten op het menu, doet je lichaam ook goed. En verse ginsengthee, dat is heel goed tegen de misselijkheid en maagklachten.
En verder : doorbijten, doorbijten en nog eens doorbijten ! Weet dat het vanaf nu enkel beter kan gaan, dus NIET opgeven !

Ik wens je veel sterkte toe, en zet door, want een nuchter leven, het is een heel fijn leven hoor !
Groetjes,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 07-08-2013 19:09:54    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Nico,

Eerst en vooral een dikke proficiat met je 3 weken nuchter zijn...

Hoe lang en hoe heftig een ontwenning is, is bij iedereen verschillend. Een jarenlang misbruik/gebruik kan je niet oplossen in enkele weken...Daar is tijd voor nodig...veel tijd.
Gun jezelf en je nuchterheid deze tijd!!!

Wat wel heel belangrijk is, is dat er ook professionele opvolging is. Ga zeker even langs bij je huisarts (indien dit nog niet gebeurd moest zijn) en bespreek openlijk jou problematiek.

Hou er zeker rekening mee dat er bij een middelafhankelijkheid meestal ook een achterliggende reden is. Probeer daar ook iets mee te doen. Al dan niet met professionele hulp.

Stoppen met drinken is echt niet niks en eist enorm veel van je lichaam. Wat mij heeft geholpen is lezen over wat zoiets doet in je lichaam. Door te begrijpen waarom ik me 'zo' voelde kon ik er ook mee omgaan...kon ik mijn nuchterheid de tijd geven die nodig is.

Hou het nuchter...
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
nicoGeregistreerd op: 21 Jul 2013
Berichten: 23

BerichtGeplaatst: 11-08-2013 21:57:42    Onderwerp: De eerste maand Reageren met citaat
Eerst en vooral bedankt voor de reacties, ik heb er veel aan gehad. Als ik morgen wakker word zal ik exact een maand nuchter zijn. De fysieke klachten zijn ondertussen inderdaad al wat beter.
Ik probeer veel te sporten en dat geeft me een goed gevoel, enkel gezond eten lukt nog niet zo goed. Dus daar verwacht ik ook nog wel wat verbetering te halen.
Ik heb ook heel wat zitten opzoeken en de meeste van mijn klachten blijken redelijk normaal te zijn al duren ze wel lang vind ik. Dit steld me inderdaad wat gerust. Aan de andere kant ben ik zowel met drinken als met roken gestopt dus waarschijnlijk is het daardoor extra hevig.
Dus ik neem me zelf voor dat het nog wat tijd zal kosten voor ik de positieve effecten kan ervaren van een nuchter en rookvrij leven.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 12-08-2013 21:09:27    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Nico,

Eerst en vooral: een dikke proficiat...

En stoppen met alcohol en met nicotine...CHAPEAU!!!

Blijkbaar kan je op een heel rationele manier omgaan met wat er allemaal samenhangt met je nieuwe nuchterheid, en besef je heel goed dat TIJD enorm belangrijk is.
Nico, echt straf bezig hoor!!!

Blijf zeker communiceren, het is 1 van de weinige hulpmiddelen die wij hebben en die echt helpen...

Hou het nuchter!!!
Tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bettiGeregistreerd op: 07 Jan 2013
Berichten: 277

BerichtGeplaatst: 13-08-2013 15:00:19    Onderwerp: Reageren met citaat
Hallo Nico,
Vandaag dus een maand + 1 dag nuchter én rookvrij?
Zo moet je het in het begin inderdaad opvatten, stapje per stapje, dag per dag. Misschien een ideetje: maak eens een lijstje op -ook dag per dag- van de positieve dingen die je ervaart. Dat geeft moed!
Want als ik vergelijk welke lijst afkickverschijnse-len je beschrijft in de eerste mail en degene die je eergisteren vermeldde, dan denk ik dat je toch al wat vooruitgang gemaakt hebt. Alleen: als je er midden inzit heb je er niet altijd zo'n goed zicht op.
Daarom helpt hier communiceren zo goed; wij proberen je daarbij te helpen.

betti
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 17-08-2013 21:35:47    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Nico,

Lukt alles nog een beetje?

groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
nicoGeregistreerd op: 21 Jul 2013
Berichten: 23

BerichtGeplaatst: 17-08-2013 22:00:41    Onderwerp: Reageren met citaat
Hallo,
Nog steeds op het goede pad.
Juist een paar dagen vakantie achter de rug. Het was wel even wennen zonder drank.
Bedankt om even te checken hoe het met mij gaat, dit geeft een goed gevoel. Op naar de twee maand ...
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
manoucheGeregistreerd op: 06 Nov 2012
Berichten: 67

BerichtGeplaatst: 19-08-2013 18:34:41    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Nico,

Ik lees nu pas je berichten en de replieken daarop.
Ook van mijn kant: chapeau!!!

Ik kan er weinig aan toevoegen, alleen dit: er komt een moment dat de fysieke en psychische klachten voorbijgaan. Je gaat je herboren voelen. Je zult versteld staan hoe veel beter je tegen het leven gaat aanzien, hoeveel 'vrije' tijd je gaat hebben enz…

Tenminste zo ging dat met mij: gedaan met liegen en bedriegen, het stiekeme gedoe en de wrok en spijt na alweer eens doorgezakt te zijn, de katers, de schaamte… Dat viel allemaal weg en ik kreeg ineens weer 'ademruimte'.

Ophouden met drinken heeft alleen maar voordelen, dat mag je niet vergeten, al zul je vaak twijfelen dat een leven mét drank veel spannender en plezanter is. Niet dus! Ook mijn vakanties zijn zonder dat drankgedoe stukken plezanter en beter.

En tegelijk stoppen met roken?
Straf!

Beste Nico, als je ook maar even de twijfels voelt opsteken, vlieg dan meteen naar dit forum en laat wat stoom af. Praten helpt altijd.

Sterkte en de groeten,

Manouche
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 23-08-2013 18:16:34    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Nico,

Alles nog ok?

Je gaat het nog vaak meemaken dat je de eerste maal ergens nuchter door moet...Daarom is het eerste jaar nuchterheid zo belangrijk...Je leert terug nuchter omgaan met van alles en nog wat...Dat eerste jaar vormt een basis voor de volgende jaren...

Tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bettiGeregistreerd op: 07 Jan 2013
Berichten: 277

BerichtGeplaatst: 26-08-2013 16:27:04    Onderwerp: Reageren met citaat
Hallo Nico,

Hoe staat het met de positieve gevoelens en met de controle over de negatieve bijverschijnselen? Gaat het evenwicht de goede richting uit?
Denk er aan: altijd blijven communiceren!

betti
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bettiGeregistreerd op: 07 Jan 2013
Berichten: 277

BerichtGeplaatst: 09-09-2013 15:53:55    Onderwerp: Reageren met citaat
Hallo Nico,

Ben je er nog? Waar blijft de communicatie? Ook als het moeilijk is of beter nog zeker als het moeilijk is kun je van dit forum gebruik maken.
Laat nog eens iets horen,

betti
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
nicoGeregistreerd op: 21 Jul 2013
Berichten: 23

BerichtGeplaatst: 09-09-2013 18:46:39    Onderwerp: Alles in orde. Reageren met citaat
Hi Betti en de rest.

Eerst en vooral mijn excuses om niet direct te reageren. Alles gaat steeds beter. De dagen zijn weken aan het worden. Ik heb ook net een verhuis achter de rug en die heeft mij full time bezig gehouden. Er waren natuurlijk heel wat moelijke momenten maar tot nu toe alles goed doorstaan. Als ik goed kan tellen al 55 dagen nuchter. Ik ben ook eens bij de huisarts langsgeweest en fysiek ben ik volledig in orde, dat is ook al een hele geruststelling. Ondertussen voel ik me ook al heel wat beter en beginnen de positieve effecten nu wel duidelijk te worden. Dus ik kan mijn eigen vraag nu min of meer beantwoorden. 6 weken is het toch wel serieus afzien Smile

Groeten,
Nico
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bettiGeregistreerd op: 07 Jan 2013
Berichten: 277

BerichtGeplaatst: 09-09-2013 20:52:17    Onderwerp: Reageren met citaat
Tof, zo'n snelle reactie. En tof, dat je blijkbaar op de goede weg bent en vooral dat je je er goed bij voelt. Volhouden dus en zeker blijven communiceren,

betti
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 22-09-2013 19:32:25    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Nico,

Leuk te horen dat je je goed begint te voelen in je nuchterheid...
Misschien kan je het slechte gevoel dat je ervaren hebt blijven gebruiken om (her)val te voorkomen...Gewoon blijven herinneren dat je dat gevoel echt nooit meer wil meemaken...Kan helpen.

Nuchterheid heeft tijd nodig...VEEL TIJD!!!

Tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5  Volgende
Pagina 1 van 5

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

Powered by phpBB and Andrew Charron
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum