nieuw
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Volgende
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 16-08-2014 21:10:59    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Lieve,

Niks is 'laf' als het erop aan komt je nuchterheid te 'beschermen'.

Besef ook dat het niet altijd zo moeilijk zal blijven als het nu is. Dan zou het vrij onmogelijk worden om het vol te houden.

Nuchterheid heeft tijd nodig...veel tijd.
En daarom is het zo belangrijk om een langere onafgebroken periode van nuchterheid op te bouwen.

Lieve, we zijn allemaal door die periode gemoeten waar we minuut per minuut, uur per uur, dag per dag nuchter bleven...Tot we op een punt kwamen dat we plots een maand nuchter waren, twee maand,...

Lieve, je bent echt goed bezig...hou dat zo...hou het nuchter!!!

Tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
lieveGeregistreerd op: 08 Aug 2014
Berichten: 43

BerichtGeplaatst: 17-08-2014 07:06:35    Onderwerp: Reageren met citaat
weer een dagje bij, maar met heel heel veel moeite, ik hoop dat ik het volhoud, ik trek mij op aan dit forum
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 17-08-2014 07:58:26    Onderwerp: Reageren met citaat
Goeiemorgen lieve,

zo, weer een dag erbij, én een etentje bij vrienden nuchter doorgekomen, dat is al een héle grote stap, besef je dat ?
Dat is iets om jezelf zeker en vast proficiat te wensen, en weten voor jezelf dat je goed én sterk bezig bent...

En ja, we zijn destijds allemaal met 1 dag, en 1 week en 1 maand op de teller begonnen... En ik geef toe, ik vond dat ook héél moeilijk, echt, met momenten werd ik soms lastig van mezelf. Ik probeerde soms op de klok de wijzers vooruit te duwen, want soms had ik het gevoel dat de klok gewoon stilstond in m'n 'gevecht' om niet toe te geven aan één van m'n vele supercravings....

Maar die moeilijke momenten die gaan ook voorbij, en die gaan steeds minder en minder voorkomen en over een tijdje is het echt makkelijker, je gaat dat echt ondervinden.

Ik heb wel van in het begin mensen in m'n omgeving duidelijk gemaakt dat ik niet meer dronk. Ik zei in het begin 'ik ga mijn lever een jaartje rust gunnen, ik ben oververmoeid en dat komt deels door m'n lever', en zo vermijd je dat mensen je over 3 weken gaan zeggen 'hoé, neem je nu nog steeds medicamenten ? Drink je nu nog niet even ééntje mee ?'...

Dus ik zei op feestjes of etentjes direct dat ik een jaar niet ging drinken, en ja, mensen hebben héél veel gezaagd en gepusht om toch mee te drinken. Maar ik ben blij dat ik op die lastige momenten heb doorgebeten.

Dus komaan lieve, geef jezelf maar al een beloning want ik vind dat je die echt al verdiend, ik vind het knap van je man dat hij volgende maandag een dagje met je meedoet, ik zou als ik jou was ook ineens vragen of hij dat elke week wil doen... Als hij niet echt verslaafd is, mag dat geen probleem zijn voor hem, lukt hem dan niet, tja, dan vrees ik dat hij ook met een probleem zit en z'n drank ook elke dag nodig heeft, ook al is het dan in beperkte porties.

In ieder geval, vergeet jezelf vandaag geen stevig schouderklopje te geven voor de dagen die al achter je liggen, en kijk met frisse moed naar hetgeen voor je ligt, en bedenk , er komt een fijne, nuchtere tijd aan , en dat is ook echt voor jou mogelijk !

Dus doorbijten hoor, het lukt je !

groetjes,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
lieveGeregistreerd op: 08 Aug 2014
Berichten: 43

BerichtGeplaatst: 17-08-2014 11:05:22    Onderwerp: Reageren met citaat
heel erg bedankt voor je reactie, groetjes en doornroosje, hier trek mij aan op, ik vind het wel heel erg moeilijk, vele flessen fruitsap en water en thee komen hier voorbij- ok vandaag weer een dagje erbij, ik hoop dat het lukt
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 17-08-2014 17:11:26    Onderwerp: Reageren met citaat
Als je er voor gaat lieve, dan lukt dat...

Ik weet het, op sommige momenten is het niet zo makkelijk, maar bedenk voor wat je het doet, bedenk aan de vele voordelen die niet-drinken je geeft, en hoeveel nadelen je eigenlijk ondervind als je wél drinkt...

Dus komaan hoor, zet jezelf een lekker theetje...ik heb daar ondertussen een hobby van gemaakt en geniet er nu gewoon van op 'jacht' te kunnen gaan naar lekkere , verse thee, zo heb ik mezelf gisteren getrakteerd in een megaschattig theewinkeltje dat ik per toeval ontdekte op verse bloementhee.
Ik heb me dan vanmiddag na onze wandeling in de zetel gezet met een goed boek, theelichtjes aan want het water viel met bakken uit de hemel hier ondertussen en heb genoten van m'n lekkere bloementheetje... Ik had het nog nooit gedronken, maar het is echt superlekker.

Dus je ziet, er zijn veel alternatieven om iets anders lekkers, of beter gezegd, écht lekkers (want in feite maken we ons dat gewoon wijs dat alcohol lekker is) te ontdekken.

Ook een simpel glas bruiswater kan je van smaak doen veranderen en lekker maken door een paar schijfjes sinaasappel in te doen, of citroen, of munt, of aardbeien,... gewoon een beetje creatief zijn, in de supermarkt kan je ook eens rondneuzen bij de sapjesafdeling ofzo, kortom, er zijn veel alternatieven om alcohol te drinken hoor ! Ga maar eens op ontdekking, en als je iets leuks ontdekt, deel het dan met me, want ik probeer ook graag iets nieuws of iets anders....

Allé, maak er nog een leuke avond van, probeer je focus ook eens op iets anders te leggen dan de gedachte van 'ik mag niet drinken en ik moet me sterk houden...' Richt je volle aandacht op je tas thee of koffie bv., of op een goeie film of boek, of neem een ontspannend bad op een lastig moment....
Maar wat je niét mag doen, dat is drinken, want geef toe, na zo'n sterke week zou dat zonde zijn, niet ?

Alleszins een heel stevig schouderklopje om verder te doen !

groetjes,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 18-08-2014 12:38:31    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Lieve,

Hopelijk heb je toch een beetje kunnen genieten van het weekend en het etentje met je vrienden.

Hou zeker voor ogen dat het echt niet altijd zo moeilijk blijft als het nu is.
Nu ben je gewoon bijna constant gefocust op alles wat met alcohol te maken heeft.
En daarbij komt dan het zinnetje:'nee, ik MAG niet meer...'En iets 'niet mogen' is nooit een leuk gevoel. Denk maar eens aan een kind dat geen snoepje mag hebben...Wel, eigenlijk zijn wij niks meer of minder dan grote kinderen op dat moment...

Maar dit 'niet mogen, niet willen' gaat na een tijd over in 'niet HOEVEN', en dat is een heel ander gevoel.

Vergeet jezelf niet te belonen voor wat je nu doet. Dit is echt heel belangrijk. Een nieuw kledingstuk, een boek, een cd, een bioscoopbezoek,...

In veel gevallen komt er na de eerste moeilijke periode een gevoel van euforie...Daar mag je zeker van genieten maar blijf alert.
Want daarna komt vaak een periode van een zekere saaiheid, het gevoel van: is het dat nu, nuchterheid?
Meestal vind je omgeving het al een beetje normaal dat je niet meer gebruikt en vind je dat je niet genoeg aandacht meer krijgt ivm je problematiek.
Pas daar zeker voor op want dan kan een 'foert' moment dichter bij zijn dan je denkt.

Bedenk ook dat je vroeger waarschijnlijk ook de ganse avond hetzelfde dronk, dus waarom zouden niet alcoholische drankjes wel steeds iets anders moeten zijn?
Voor mij was het gewoon simpeler om steeds hetzelfde te drinken. Ook als ik ergens iets ging drinken bestelde ik steeds hetzelfde, het werd gewoon een automatisme. Nu bestel ik wel af en toe eens iets anders, nu voelt dat heel veilig.

Lieve, hou het nuchter,
tot gauw
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 18-08-2014 19:34:58    Onderwerp: Reageren met citaat
dag lieve,
hoe is het weekend verder nog verlopen ? Vandaag is het maandag, dus dan doet je man met je mee dacht ik hé ? Dat zal het waarschijnlijk al ietske makkelijker maken want ik kan me indenken dat iemand naast je alcohol zit te drinken, terwijl jij er net probeert af te blijven.... makkelijk is anders, maar vanavond doe hij mee dus je avond kan niet meer mislukken nu hé !!

Laat je nog eens weten hoe het met je gaat ?

Ik wens jullie in ieder geval samen een hele fijne, nuchtere avond toe, geniet ervan...

Groetjes,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
lieveGeregistreerd op: 08 Aug 2014
Berichten: 43

BerichtGeplaatst: 31-08-2014 18:36:40    Onderwerp: Reageren met citaat
't is soms goed en minder goed gegaan....en af en toe eens slecht.... wat is het toch moeilijk, nog eens te meer besef ik dat die eerste niet mag hebben of het hek is van de dam. Nu al weer een paar dagen goed en dinsdag een afspraak met mijn therapeute. Och wat haat ik die drankduvel !
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 31-08-2014 20:22:37    Onderwerp: Reageren met citaat
dag Lieve,

heel herkenbaar hoor, wat je schrijft. Ik heb die drankduivel ook heel vaak verwenst, heb mezelf ook vaak vervloekt omdat ik weer eens zwichtte ook al had ik het mezelf zo hard voorgenomen 's morgens om 's avonds niét te drinken, en tja, thuiskomen en toch een glas nemen..... en toegeven... Walgelijk vond ik het van mezelf.

Maar ja, dan heb je een keuze : ofwel blijf je bewust vastzitten in je oude patroon, en verandert er niets en blijf je drinken tot de dag komt dat je lever stikkapot is en je jezelf letterlijk dooddrinkt, ofwel gooi je het roer om en ga je aan de slag... En dat ben je nu aan het doen. Je wil stoppen, en ja, dat is niet makkelijk. Dat was en is het voor niemand onder ons. Maar het is niet omdat het moeilijk is, dat het niet kan !

Heb je anders al eens over antabuse nagedacht ? Dat kan een hulpmiddel zijn in je beginperiode totdat je de gewoonte van niet-drinken zo in je systeem ingebakken zit dat je eigenlijk niet meer naar drank verlangt. Er bestaat ook medicatie die de drang naar alcohol afneemt, heb je daar al eens met je huisarts over gepraat ?
Ik bedoel, er zijn hulpmiddelen op de markt, maar aan jou om ze te nemen als je het gevoel hebt niet zo te kunnen.

Stoppen met een middel waar we aan verhangen zijn vraagt ook onze gewoontes te veranderen. Ik dronk bv. als ik thuiskwam om te 'ontspannen', ik heb andere middelen gezocht om te ontspannen, ga nu lopen, of in de tuin werken, en ik drink ondertussen een glas versgeperst fruitsap ofzo, mijn aperitiefmomentje bestaat nu niet meer uit alcohol drinken, maar uit een sapje, een tonic of versgebrouwen smoothie.

Als ik uit eten ga zoek ik naar lekkere alternatieven om te drinken op de kaart, en sommige restaurants zijn daar ook creatief in.
Vraag je partner ook om je te steunen, ik las een tijdje geleden dat hij ook al 1 avond solidair met je wou zijn en niet ging drinken. Hoe is dat toen afgelopen ? Is hem dat gelukt ? Hebben jullie elkaar hierin kunnen steunen ?
Communiceren over wat alcohol met je doet en hoe moeilijk je het er mee hebt is geen schande, integendeel, dat is heel sterk. Vertel ook open en eerlijk tegen vrienden en familie dat je geen alcohol meer drinkt, dan gaan ze het je ook niet eindeloos blijven voorstellen.

Ik heb zo bv. een tijdje geleden een mail gestuurd naar vrienden, familie en kenissen dat ik geen alcohol of alcoholvervangende producten meer drink. Want mensen haalden soms van die nep-drank in huis voor me, maar voor mij legt dat de link naar echte alcohol en ik voel me er niet goed bij, dus ik drink dat liever niet. Dus nu weet iedereen dat ze zich die moeite kunnen besparen en dat ik niet meer drink. Punt. En ook dat geeft rust... Als ik nu ergens kom vragen ze 'Roos, wat wil je drinken ? Water, tonic, cola, koffie, thee....?' en dat maakt het me heel makkelijk. Veel makkelijker dan wanneer ze met een fles wijn voor je neus staan te zwaaien en eindeloos blijven zagen of je er nu toch niet ééééééntje mee wil drinken...

Dus komop lieve, ik weet dat het niet makkelijk is, maar het lukt je echt. Als je wil...
Bedenk dat moeilijke momenten ook altijd voorbij gaan, en dat je je achteraf heel goed voelt als je weer eens niet gezwicht bent voor de trukkendoos van de drankduivel...
Schrijf hier ook als je het moeilijk hebt, dat kan ook echt goed doen. Als je voelt dat je gaat zwichten, zet een tas thee bij je en schrijf hier van je af wat je voelt, denkt, ervaart,.... daar kan je heel erg veel uit leren...

Allé, hup, schouders recht, borst vooruit en hupsakee, we gaan ervoor hé !

Laat je morgen eens weten hoe het met je gaat ?

Liefs,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
lieveGeregistreerd op: 08 Aug 2014
Berichten: 43

BerichtGeplaatst: 02-09-2014 21:51:51    Onderwerp: Reageren met citaat
dag doornroosje,
het is vechten, vechten, vechten, en water, sapjes maar tot nu toe gaat het redelijk goed maar het is op een wankel randje, schrik voor morgen
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
rataplanGeregistreerd op: 28 Apr 2013
Berichten: 222

BerichtGeplaatst: 02-09-2014 22:01:59    Onderwerp: Reageren met citaat
dag Lieve ,

Niets mis mee als je zegt ik drink niet wegens medicatie
leugentje om bestwil moet kunnen.

mvg ,
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 09-09-2014 20:05:25    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Lieve,

Je bent dus enkele dagen nuchter gebleven toen je hier pas op dit forum was. Daarna is het blijkbaar terug fout gegaan.
Bekijk zeker voor jezelf waar en waarom er terug gebruik is geweest.

Je weet dat eentje niet meer kan.
Gebruik dit voor jezelf...Als je zin krijgt in gebruik zeg dit zinnetje luidop. Herinner jezelf hieraan.

Ben je al langs (huis)arts geweest en heb je je problematiek al met hem/haar kunnen bespreken?

Hoe sta je tegenover eens binnen te stappen op een SOSN bijeenkomst?

Lieve, maak je nuchterheid mogelijk...Maak gebruik van de hulpmiddelen die er zijn...

En blijf er zeker in geloven dat verandering zeker mogelijk is!!!

Hou het nuchter,
tot gauw
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 13-09-2014 21:11:50    Onderwerp: Reageren met citaat
dag lieve,

hoe gaat het daar op 'dat wankele randje' ? Ik vermoed vermits het daar zo stil is dat het niet zo goed met je gaat ? Weet dat dat geen reden hoeft te zijn om verstoppertje te spelen, wij weten allemaal hier dat een nuchter leven vaak met vallen én opstaan gebeurt, en, zeker in het begin, niet makkelijk is...
Dus kop op hoor, als het even wat moeilijker gaat, bedenk dat je je daar zeker niet voor hoeft te schamen.... Ik ben vroeger ook verschillende keren gevallen en uitgeschoven, maar ik ben ook heel blij dat ik toch altijd ben blijven proberen om terug recht te krabbelen... Ik zou anders nooit zo'n mooi leven gehad hebben als nu.

Dus hop, grabbel je moed bij elkaar en ga er weer voor !
Ik hoop snel iets van je te lezen...

Liefs,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
lieveGeregistreerd op: 08 Aug 2014
Berichten: 43

BerichtGeplaatst: 23-09-2014 16:26:38    Onderwerp: Reageren met citaat
dag doornroosje,
sorry dat ik nog niet antwoordde... het is idd een tijd zeer slecht gegaan. Dan gestopt en door de hel gegaan...10 dagen doodziek, niet slapen, zweten, verschrikkelijk beven, braken, evenwichtsstoornissen, ellendig, 'k dacht werkelijk sommige momenten dat ik het niet zou overleven, constant hyperventileren....en nu sinds een 2-tal dagen is mijn lichaam tot rust gekomen.... ik heb het stomweg helemaal alleen willen doen, zonder doktershulp, omdat ik me er zo voor schaamde. En nu het beter is ben ik toch vandaag naar de dokter geweest ; het hele verhaal verteld en eigenlijk heel hartelijk ontvangen. Deze morgen is een bloedafname gebeurd en morgen een echo van mijn lever...het begin van een nieuw leven hoop ik, dit wil ik nooit meer meemaken, trouwens ik denk dat ik het niet meer zou overleven, ik wist niet dat het zo erg kon zijn..gelukkig voel ik me nu beter
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
lieveGeregistreerd op: 08 Aug 2014
Berichten: 43

BerichtGeplaatst: 24-09-2014 18:14:00    Onderwerp: Reageren met citaat
...en gelukkig al mijn levertesten helemaal in orde, lever niks vergroot, galwegen vrij, wat een opluchting
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Volgende
Pagina 2 van 8

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

Powered by phpBB and Andrew Charron
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum