hallo, kennismaking

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
grimGeregistreerd op: 26 Mei 2014
Berichten: 42

BerichtGeplaatst: 27-05-2014 19:16:41    Onderwerp: hallo, kennismaking Reageren met citaat
Jaren geleden ging ik wekelijks naar de vergaderingen, gedurende meerdere jaren. Uiteindelijk werd mijn gezondheidstoestand van die aard dat dat niet meer mogelijk was. Ik ben nadien nog een hele tijd nuchter gebleven, maar na een tijdje trapte ik terug in de oude val.
Mijn verslaving dateert eigenlijk reeds van in mijn jonge volwassenheid. In 1980 ging ik voor het eerst naar X, want sos-nuchterheid bestond toen nog helemaal niet. Het twaalf stappenplan en de binding met godsdienst heeft mij steeds enorm tegengestaan. Toch ben ik toen 8 jaar nuchter gebleven ook omdat ik een groep gevonden had waar de meeste deelnemers er net zo over dachten en ik een aantal vrienden leerde kennen waarmee ik privť ook veel contact had. Nadien ben ik terug met periodes beginnen drinken tot ik sos leerde kennen, daar heb ik mijn beste jaren nuchter gekend niettegenstaande dat mijn ziekte toen reeds begonnen was en langzaam verslechterde.
Omdat ik door mijn gezondheid niet meer naar de bijeenkomsten kan komen ga ik trachten contact te houden via dit forum want sinds enkele jaren drink ik terug. Op dit ogenblik ben ik wel terug 8 weken nuchter maar het valt me zeer lastig temeer omdat alcohol de symptomen van mijn ziekte verlicht. Maar ik heb besloten dat ik de tijd die mij nog gegeven is nuchter wil doorbrengen en niet als een dronken lor niet meer van de wereld weet.
Dat was het voor deze keer. Ik ga nog wat artikels lezen op het forum en misschien reageer ik hier of daar wel eens.
Tot gauw en dank vooraf.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 28-05-2014 06:29:25    Onderwerp: Reageren met citaat
dag grim,

welkom hier op het forum. En ja, als naar bijeenkomsten gaan niet meer lukt, is het misschien goed om hier met ons te communiceren over wat je zoal bezighoudt.
Ik hoop snel nog iets van je te lezen.

Groetjes,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
grimGeregistreerd op: 26 Mei 2014
Berichten: 42

BerichtGeplaatst: 29-05-2014 15:44:13    Onderwerp: hallo kennismaking Reageren met citaat
Op dit ogenblik ben ik een tijdje in een ziekenhuis en af en toe geraak ik een op internet, hoewel ze me beloofd hebben dat het geen probleem was lukt het meestal niet. Ik zal proberen verder te posten. Nuga ik naar een onderzoek en zie daarna wel of het nog lukt. Tot binnenkort!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 29-05-2014 17:32:52    Onderwerp: Reageren met citaat
Ik wens je in ieder geval veel beterschap en hoop nog eens iets van je te horen.

Groetjes,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 29-05-2014 20:54:17    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Grim,

Ook van mij veel beterschap.

Het is zeker een goed idee om jou nuchterheid terug op te bouwen met behulp van dit forum. Nu hopen dat de internet verbinding het daar terug een beetje doet.

Je weet hoe belangrijk communicatie is...Vergeet dan ook zeker niet de mogelijkheid om 24/24 te bellen naar SOSN...Maak er gebruik van!!!

Nog het allerbeste en...HOU HET NUCHTER!!!

Tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
grimGeregistreerd op: 26 Mei 2014
Berichten: 42

BerichtGeplaatst: 01-06-2014 10:58:46    Onderwerp: Reageren met citaat
Nu doet hij het even weer. Ik hou het nuchter maar dat is voorlopig geen verdienste van mij aangezien ik in een ziekenhuis lig. Toch voel ik de craving hevig, dat gaat nooit bij me over dat weet ik van mijn nuchtere periodes. Het betert soms wel wat tijdelijk maar dat is dan ook alles. Is dat bij de meeste lotgenoten ook zo het geval?
Van zodra ik altijd terug op internet kan wil ik wel eens wat meer vertellen over het verhaal van mijn verslaving. Het heeft enkele eigenschappen: het is lang en het is niet mooi; het is een verhaal van vallen en opstaan waarbij het vallen overheerst. Tot gauw eens.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 01-06-2014 20:08:30    Onderwerp: Reageren met citaat
dag Grim,

leuk weer eens een berichtje van je te lezen, en ja, ook al is je verhaal misschien zwaar, ik kijk er naar uit om het te lezen... want uit ieders verhaal kunnen we vaak veel opsteken, zo ook waarschijnlijk uit het jouwe...

En misschien was het verleden er dan eentje van vaak vallen, je bent altijd weer rechtgestaan, ook al was het zwaar en moeilijk, het feit dat je hier nu schrijft wil zeggen dat je toch voor een nuchtere toekomst wil gaan...

En al valt een mens 100 keer, dat is eigenlijk helemaal niet zo erg. Belangrijk is dan om 101 keer terug recht te staan, dan komen we er ondanks het vele vallen toch nog altijd uit als overwinnaar...

Hopelijk tot gauw !
Groetjes,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
grimGeregistreerd op: 26 Mei 2014
Berichten: 42

BerichtGeplaatst: 02-06-2014 10:25:57    Onderwerp: Reageren met citaat
Even een beginnetje. Mijn eerste kennismaking met alcohol dateert van ongeveer toen ik 9 of 10 jaar was. Op zondag sliepen mijn ouders uit en toen was ik altijd vroeg op. De "bar", waarin altijd een aantal flessen stonden ten behoeve van de kliŽnten van mijn vader - mijn vader noch mijn moeder dronken alcohol - en die trokken mijn bijzondere aandacht. Op een bepaalde dag proefde ik, zomaar van de fles, van de martini en onmiddellijk voelde ik een weldoende warmte zich verspreiden in mijn lichaam. Al gauw deed ik dat elke zondag van diverse flessen sterke drank - omdat het niet zou opvallen. Al gauw had ik het gevoel dat ik dat nooit meer zou kunnen laten. En ja!
Tijdens mijn humanioratijd werd er al gauw tussen de middag op cafe gegaan, en niet om de boterhammen op te eten, maar om bier te drinken "een glazen boterham". Na korte tijd deden enkele van ons dat ook af en toe na de lessen en maakten onze ouders dingen wijs over "bijlessen" en alles waar we maar mee voor de dag konden komen. Hoe mijn moeder nooit de drank in mijn adem geroken heeft is voor mij nu nog steeds een raadsel.
Vanaf mijn dertiende had ik mij ook ingeschreven in een judoclub, en dat werd ook gauw misbruikt om na de training bier te drinken dat we eerst kochten onderweg, en toen we wat ouder waren op cafe. Uiteindelijk gebeurde het dikwijls dat we de training helemaal oversloegen en ons volledig concentreerden op de drank.
Ik ben nu bezig op een computer van het ziekenhuis die niet draadloos is, maar ik moet even stoppen want iemand anders wil er gebruik van maken.
Tot binnenkort en groeten,
Grim
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 05-06-2014 20:35:38    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Grim,

Het is goed dat je even voor jezelf bekijkt waar jou 'verhaal' begonnen is.
Voor mezelf wist ik ook wel waar alles zo een beetje gestart was, maar ik had er nooit over kunnen communiceren.
Van het moment dat ik dat wel kon, begon ik ook in te zien dat dingen nooit op zichzelf staan...en kon ik er ook terug vat op krijgen.

1 zinnetje viel me wel op:'toch voel ik de craving hevig, dat gaat nooit bij me over dat weet ik van mijn nuchtere periodes...'
Heb je je dan nooit echt 'vrij' gevoelt in je nuchterheid? Ook niet in die 8 jaar nuchterheid?
Heb je nooit dat comfortabele gevoel gekend waar je je nuchterheid echt koestert?

Grim, ik hoop dat alles een beetje ok is met je gezondheid...

Tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
grimGeregistreerd op: 26 Mei 2014
Berichten: 42

BerichtGeplaatst: 10-06-2014 10:49:27    Onderwerp: Reageren met citaat
Af en toe voelde ik wel een zekere vrjheid een "tevredenheid", maar toch voelde ik mij echter alleen maar echt "normaal" als ik gedronken had. Ik was en ben nooit graag echt dronken maar streef altijd naar een zeker niveau van alcohol, dat steeds hoger wordt. Al gauw merkte ik dat ik veel minder vlug dronken werd dan de andere mensen die met me dronken. Ik begon ook thuis op mijn kamer stiekem drank naar binnen te smokkelen, en op mijn eentje op te drinken - ik ben een eenzame drinker geworden. Ik genoot zelden echt van het gezelschap maar alleen van de drank.
Toen leerde ik mijn liefje kennen die ik vaak sprak en zag maar die de eerste jaren van onze verkering geen idee had van mijn drankzucht. Ze zag wel dat ik graag dronk, maar vond dat normaal, aangezien in haar familie ook af en toe zwaar gedronken werd.
Wordt vervolgd.
Beste groeten, Grim
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Wilfried
Site Admin


Geregistreerd op: 24 Okt 2012
Berichten: 236

BerichtGeplaatst: 12-06-2014 11:14:28    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Grim,
Fijn dat je terug geregistreerd bent op het nieuwe forum.
Ook blij om via dit kanaal opnieuw iets van jou te vernemen.
Zoals je zelf al aangaf maakte je destijds - in de beginjaren - kennis met sosN en was je geruime tijd actief in ons Gentse aanspreekpunt in het Geuzenhuis. Onze dank hiervoor.
Blijkbaar gaat het momenteel minder goed met jou.
Ik hoop dat je via dit kanaal een en ander van jou kan afschrijven. Ik ben er van overtuigd dat heel wat lotgenoten veel zullen kunnen opsteken van wat je te vertellen hebt. Nuttige tips zijn immers steeds welkom.
Ik hoop dat het verder de goede weg op gaat met jou en wens je het beste toe.
Zonnige groeten,
Wilfried
0496/065867
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

Powered by phpBB and Andrew Charron
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum