nieuw
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Volgende
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
lieveGeregistreerd op: 08 Aug 2014
Berichten: 43

BerichtGeplaatst: 08-08-2014 19:40:30    Onderwerp: nieuw Reageren met citaat
hallo,, na herhaalde pogingen om te minderen of even te stoppen heb ik ondervonden dat dit niet voor mij weggelegd is en mij niet lukt. Ik lees hier op het forum dat er mensen zijn die dit al jaren zo goed doen : 100% al-vrij, daar heb ik grenzeloos respect voor. Ik heb de moed (nog) niet om naar een bijeenkomst te gaan en zal zo te zien dit forum heel hard nodig hebben. Vandaag is mijn 2de dag zonder, tja....een begin maar wel met een klein hartje
lieve
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 09-08-2014 08:44:46    Onderwerp: Reageren met citaat
dag lieve,
we zijn ooit allemaal met een bang hartje en weinig vertrouwen begonnen denk ik, en voor ieder van ons was het ooit de eerste dag.
Goed dat je hier bent en wil communiceren, dat is een heel goed hulpmiddel en vaak een goed ruggesteuntje op een moeilijk moment.

Ik wens je alvast veel moed toe om te beginnen, en ook veel kracht om vol te houden. Geloof in je eigen kunnen en hou voor ogen dat moeilijke momenten steeds voorbij gaan !

Groetjes,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
lieveGeregistreerd op: 08 Aug 2014
Berichten: 43

BerichtGeplaatst: 09-08-2014 09:42:49    Onderwerp: Reageren met citaat
dag doornroosje,
ben heel erg blij met je reactie, vandaag begin ik aan dag 3, de eerste nacht maar om vijf uur in slaap gevallen, gisteren was dat dan toch al om 3 uur, voor de rest voel ik buiten vermoeidheid geen lichamelijke problemen. De laatste jaren dronk ik 's avonds altijd veel te veel en dan ging ik direct slapen, mijn kinderen zaten op kot. Vorig weekend waren ze thuis en hadden zich ongerust uitgesproken tegen mijn man dat ik zo lusteloos ben en zoveel slaap in de namiddag. We hebben altijd een heel fijn gezin gehad en veel respect van de kinderen. Daarbij kwam ook nog dat ik mij gestoten heb en mijn been gekwetst. Ik was zo verschrikkelijk beschaamd dat ik besliste dat er nu toch echt iets drastisch moest gebeuren. Ik heb al heel wat gelezen op het forum en heb daar veel moedige en mooie dingen gelezen, ook droevige dingen. Ik heb ook geprobeerd om naar het oude forum terug te gaan om jullie beginverhalen te lezen maar dat is me niet gelukt : als ik erop klik dan verschijnt : not found. Misschien doe ik iets verkeerd. fijn weekend voor jou
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 09-08-2014 11:18:08    Onderwerp: Reageren met citaat
dag Lieve,

allé, dag 3 dat is al goed hé !
En dat slecht slapen, ik had daar in het begin ook heel erg veel last van, maar dat gaat echt verbeteren hoor, en over een tijdje zal je merken dat je niet alleen goed gaat slapen, maar ook veel uitgeruster zal wakker worden dan in de tijd dat je nog dronk.

En dingen waar je droevig van wordt, die moet je niet te veel lezen, beter is het je te focussen op de goeie dingen.... die staan er hier ook genoeg.

Allé, veel courage in ieder geval de komende tijd, bedenk voor wat je het doet en bedenk dat nuchter door het leven gaan echt véél en veel waardevoller is dan wanneer je drinkt... Ik ben blij dat ik , na heel veel jaren in mijn leven het gelukt 'gezocht' te hebben, nu eindelijk kan zeggen dat ik het echt gevonden heb... En 't was heel simpel eigenlijk, het moment dat ik stopte met drinken ben ik gaan leven, en kwam't geluk vanzelf....

Dus hou vol, het loont écht de moeite !

groetjes,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 09-08-2014 20:11:08    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Lieve,

Welkom op dit forum.

Je beslissing om te stoppen met gebruik is een heel dappere beslissing...

Je hebt al duidelijk voor jezelf kunnen uitmaken dat minderen geen optie is...Dit gaat het voor jou al ietsje makkelijker maken...

Niet dat het makkelijk gaat zijn, maar hou voor ogen dat het zeker haalbaar is!!!

Het is zoals Doornroosje reeds aangaf: we zijn allemaal begonnen met 1 dag nuchterheid...en ook voor mij was het een beetje een sprong in het onbekende...Na jaren van gebruik wist ik niet meer hoe je nuchter kon omgaan met dingen, met bv. gevoelens...
Soms is het of je alles opnieuw moet leren en dat kan best interessant zijn om dat terug te ontdekken...

Als de gedachte aan gebruik te heftig wordt, probeer dan iets anders te doen...Schrijf hier iets, ga even wandelen,...doe iets om te vermijden dat je na een tijdje nog enkel aan gebruik gaat denken.

Informeer je over hoe middelafhankelijkheid in mekaar zit...Wat het met je doet...

Aan de tekst 'de cirkels van Van Dijck' heb ik heel veel gehad. Daarom heb ik deze tekst ook op dit forum gepost...Misschien kan het jou ook helpen...

Hoe staat je omgeving tegenover je beslissing? Krijg je steun van hun?

Lieve, zoals je hier al hebt kunnen lezen is een nuchter leven zeker mogelijk...
Maak gebruik van de weinige hulpmiddelen die er zijn: communiceren is zo een hulpmiddel wat echt helpt!!!

Hou het nuchter en tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
lieveGeregistreerd op: 08 Aug 2014
Berichten: 43

BerichtGeplaatst: 11-08-2014 13:25:22    Onderwerp: Reageren met citaat
hallo,
het zijn zeer bevreemdende dagen, dag en 1 en 2 gingen prima, dag 3 heb ik 2 kasteelbieren gedronken en daarna kwaad op mezelf wegens zo veel plannen en zo weinig karakter. Gisteren dag 4 of liever weer dag 1 ging het goed. Vandaag voel ik me erg moe en een beetje slap en wat ijl in mijn hoofd. Net alsof ik wekenlang niet heb geslapen.Waarschijnlijk heb ik de laatste maanden mijn lichaam teveel uitgeput. Mijn omgeving staat positief tgo mij. Mijn arts en therapeute zijn ook op de hoogte. Ik heb hen verteld van mijn plannen en heb met mijn therapeute regelmatige contacten. Reeds een paar maanden maar ja het lukte dan niet zo goed maar toch wil ik het blijven aankaarten. Ik heb al vaak schrik gehad dat ik mijn lichaam om zeep help en dat dat onomkeerbaar zou zijn. Hoe zijn de meeste mensen hier begonnen, door een doktersbezoek, door een opname ? Groetjes en doornroosje hoelang zijn jullie al bezig, lukt het om al die tijd nuchter te blijven en hoe verliep de eerste periode ? wat was jullie sterkte : je omgeving ? het forum, partners ? Het zijn misschien allemaal vragen die zou ik zou kunnen beantwoord krijgen op een vergadering maar durf daar niet naar toe, misschien komt het nog wel want ik vind die mensen zelf allemaal heel erg moedig.Vandaag heb ik nog geen last gehad van "zin in", ik denk wel dat het lukt vandaag maar de dag is nog vroeg. Ik heb in elke geval goede plannen en lekkere thee klaarstaan.
Hoe kan zoiets toch zover komen ? het spookt steeds door mijn hoofd... door slechte gewoonte allicht maar dat het je na een tijd zo in zijn greep kan hebben dat je bijna aan niks anders meer denkt als je het moeilijk begint te krijgen. Ik wil het echt zo heel graag : mijn eigen leven in handen, meer tijd voor creativeit, respect van mijn omgeving en een goede gezondheid
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bettiGeregistreerd op: 07 Jan 2013
Berichten: 277

BerichtGeplaatst: 11-08-2014 20:08:15    Onderwerp: Reageren met citaat
Hallo Lieve,

"Het zijn zeer bevreemdende dagen", zeg je zelf en dat zal zo nog wel een tijdje duren, maar als je er voor blijft gaan komen er uiteindelijk heel mooie en positieve dagen aan.
"Dag en 1 en 2 gingen prima, dag 3 heb ik kasteelbier gedronken en daarna kwaad op mezelf wegens zo veel plannen en zo weinig karakter". Dag 1 en 2 gingen alvast goed en toen had je het even moeilijk. Je mag dan niet spreken van weinig karakter of er beschaamd om zijn; het feit dat je beseft dat er een probleem is en er wilt aan werken, wijst er op dat je wel karakter hebt. En ik vind het ook erg positief dat je je omgeving er bij betrekt en dat je zelfs een therapeute om hulp vraagt. Houden zo!
"Gisteren dag 4 of liever weer dag 1", dus vandaag ben je al weer aan dag 2. Echt waar, in het begin moet je dag per dag tellen en moed scheppen uit elk getalletje dat groter wordt.

Hoe heb ik het aangepakt? Ik ben radicaal begonnen, met een opname in een PAAZ-afdeling, waar ze me heel goed geholpen hebben. Je breekt dan echt met je foutieve routine en je leert er een nieuw leefritme aan. Ook ik had de steun van mijn familie, maar toch ben ik na een klein jaar hervallen, omdat ik dacht "een keer één glaasje kan toch geen kwaad". Opnieuw een opname (zij het korter nu) en sindsdien ben ik overgestapt op "nul-tolerantie", ook volgens mij de enige manier om het probleem aan te pakken. Want die nultolerantie houd ik nu al 4 jaar vol, ik heb geen enkele moeite meer met het feit dat ik geen alcohol drink (terwijl de omgeving dat wel doet), ik heb een veel leuker en veel 'voller' leven nu en ik geniet van mijn vrije tijd en van mijn pensioen (waar ik eerst bang voor was, want "wat moet ik doen met al die vrije tijd"? Nu heb ik tijd tekort voor al mijn hobby's).

Ik kan je dus voor de volle 100% aanraden: ga voor de nul-tolerantie en als je een vergadering nog niet ziet zitten, profiteer dan van dit forum om je gedachten te uiten, je gevoelens bespreekbaar te maken, ook en vooral op de momenten dat je het moeilijk hebt. We zijn hier allemaal om elkaar te helpen.

Mijn steun heb je!
betti
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 11-08-2014 20:18:59    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Lieve,

Ok, het is je gisteren nog niet gelukt, maar als het je een troost mag zijn...ook bij mij is het niet van de ene dag op de andere gelukt.

Hoe komt het dat iemand een verslaving heeft? Volgens mij heeft nog niemand daar een 100% sluitend antwoord op kunnen geven.
Heeft het veel belang dat je dit weet?
Voor mijzelf is het belangrijk dat ik voor mezelf weet dat ik een middelafhankelijkheid heb...

Stoppen met gebruik heeft volgens mij weinig met karakter te maken.
Stoppen is een heel proces...En hulpmiddelen zijn eerder zeldzaam.

Praten is zo een hulpmiddel. En meteen is dat ook het antwoord op je vraag...Door te beginnen praten kon ik ook beginnen met mijn nuchterheid uit te bouwen.
En daarom...stap eens binnen op een bijeenkomst.

Praat ook eens met je huisarts over eventueel gebruik van antabuse. Een prima hulpmiddel bij juist gebruik.

Bekijk ook eens waarom je gisteren toch gebruikt hebt. Blijf hierin steeds eerlijk tegenover jezelf. Leer hier uit.

Lieve, hou zeker voor ogen dat een comfortabele nuchterheid ook voor jou mogelijk is.
Ieder van ons kan een keuze maken...de keuze om niet meer te gebruiken...en ieder van ons kan zich aan die keuze houden.

Hou het nuchter en blijf communiceren...

groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 12-08-2014 05:12:59    Onderwerp: Reageren met citaat
goeiemorgen lieve,

ik kan me enkel bij de anderen aansluiten, en je vertellen dat het ook mij niet direct van de eerste keer gelukt is. Toen ik het besluit nam om definitief met alcohol te breken, heb ik dat zo'n 13,5 maanden volgehouden, volledige nultolerantie, om dan me ook terug te laten verleiden door ééntje te drinken op een moment dat ik oververmoeid was en heel even dacht 'foert, ééntje moet toch kunnen.....'
Dat is dus het domste dat je kan doen want de dag erna vind je weer dat je er ééntje verdiend hebt, en hup, voor je het weet ben je terug vertrokken.
Maar na een paar weken ben ik er terug volop voor gegaan en ondertussen is het ook weeral meer dan een jaar dat ik niet gedronken heb.
En nee, makkelijk is dat in het begin niet, zoals groetjes zegt, het is ook een 'verslaving', en dat is als een hardnekkig virus in feite... 't is niet uit te roeien door effekes een pilleke te slikken, maar wel door jezelf voor te houden dag na dag dat je WIL veranderen, dat je er iets wil aan doen aan je drankgebruik, en als je dat jezelf voorhoudt, wel geloof me, dan gaat het je zeker lukken....

Bekijk het dag per dag, en als het lastig wordt, zorg voor afleiding, doe iets, bel iemand op voor een babbel, neem een ontspannende douche van minstens 20 minuten totdat dat lastig moment wat over is, ga wandelen, zwemmen, fietsen..... what ever, maar grijp NIET naar een glas... Denk niet, acht ééntje kan geen kwaad, morgen stop ik dan wel terug , want zo blijf je het jezelf moeilijk maken.
Zeg gewoon STOP tegen je dagelijkse pintjes of wijntjes en ga ervoor !
En een vergadering heb ik ook nooit bezocht, maar ik heb hier wel veel van me 'afgebabbeld'... als ik het lastig had, schreef ik hier gewoon tot dat m'n lastig buitje over was, en dan kon ik weer verder...

Dus kom op lieve, zet je in je startblok en kies voor een nuchter leven, je gaat merken dat je je over enkele weken heel anders en véél beter in je vel gaat voelen ! En als je al eens struikelt, sta dan onmiddelijk terug recht, proberen te kijken waar het misging en wat er je nu precies dat glas deed drinken, en ga terug verder... 't is met vallen én opstaan dat we er allemaal komen hoor !

Groetjes,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
lieveGeregistreerd op: 08 Aug 2014
Berichten: 43

BerichtGeplaatst: 12-08-2014 15:03:04    Onderwerp: Reageren met citaat
bedankt voor de reacties, ik heb er erg veel aan. Gisteren is het wel gelukt, dus weer een dagje om op verder te bouwen.Ik krijg het meestal moeilijk als mijn man 's avonds een drankje uithaalt. Hij drinkt 's avonds 2 of max 3 biertjes en heeft er dan ook geen probleem mee om te stoppen. Ik kan het hem toch niet verbieden om ook niets te drinken. We hebben ons wel al sedertdien een aantal regels opgelegd.
We halen geen wijn meer in huis, enkel als we bezoek krijgen en dan ook beperkt. Sterke drank heb ik nooit gedronken en lust het niet. Porto halen we ook niet in huis want daar krijg ik huiduitslag van (en het loopt te zoet binnen).Trappistbieren komen hier momenteel ook niet meer binnen.
Dus 's avonds zet ik mij een kan thee, vaak lukt het mij wel. Maar ja, vermoeidheid is dan vaak de trigger en als je het voor je neus ziet staan...drink ik er dan toch ene of 2. Maar ik wil eigenlijk helemaal nul. Ik heb mij voorgenomen dat als ik het moeilijk krijg elke keer zal opschrijven zodat ik er misschien een lijn in kan zien. Ik moet wel toegeven dat mijn man ondertussen wel heel trots op mij is voor mijn voorbije prestaties ondanks de keren dat ik toch eens het moeilijk heb. Dus vanavond weer voor een avondje nul. Ik heb voor vanavond terug thee en appel-mango van de bio winkel. Jullie reactie geven mij wel heel veel moed om er vandaag weer voor te gaan. Het is geweldig fijn wat jullie doen, tenslotte gaat het toch al zo lang goed bij jullie.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bettiGeregistreerd op: 07 Jan 2013
Berichten: 277

BerichtGeplaatst: 12-08-2014 15:12:11    Onderwerp: Reageren met citaat
Ziezo, Lieve, weer een dagje bij op de teller, met goede voornemens voor vandaag. Prima zo! En geef je man maar een dikke kus voor zijn steun en positieve reacties. Want die helpen zeker en vast ook.

Goede moed,
betti
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 12-08-2014 15:36:00    Onderwerp: Reageren met citaat
dag Lieve,

ja ik kan me indenken dat dat niet makkelijk is als je man nog drinkt. Zeker in de beginperiode is dat niet zo fijn. Wat je ook kan doen als hij een biertje drinkt, en je voelt dat je het moeilijk krijgt, gewoon even opstaan en naar buiten gaan, of naar een andere kamer...
Of wat ook goed helpt, muntthee drinken.... dan heb je geen zin om daartussen bier te drinken, en verse muntthee is ook wel erg lekker vind ik.

En verder zou ik het toch ook aan m'n man vragen om bv eens een avondje niét te drinken, dat maakt het voor jou een beetje makkelijker, en voor hem kan het ook geen kwaad zijn lever wat te ontgiften. Als hij bv. 2 avonden per week zou meedoen met jou en ook niets zou drinken, ik denk dat dat jullie beiden goed zou doen... Ik zou het hem toch eens vragen, een 'nee' heb je , een 'ja' kan je altijd krijgen...

In ieder geval, je bent goed bezig lieve, hou vol hoor, het loont !

groetjes,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
lieveGeregistreerd op: 08 Aug 2014
Berichten: 43

BerichtGeplaatst: 12-08-2014 16:22:47    Onderwerp: Reageren met citaat
zojuist hoor ik op de radio een intervieuw met een verslavingsdeskundige. Die arts vertelde dat hij eens naar amerika ging voor een congres over alcoholverslaving en dat elke ochtend doodnormaal begon met een bijeenkomst van de X met allemaal artsen, blijkbaar was dat daar niet ongewoon, hier wel een grote taboe. De meesten van ons , en ik ook heel erg, hebben schrik om naar een bijeenkomst te gaan en herkent te worden. Ook ik vind dat heel moeilijk met mijn job
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
rataplanGeregistreerd op: 28 Apr 2013
Berichten: 222

BerichtGeplaatst: 14-08-2014 06:49:33    Onderwerp: Reageren met citaat
beste Lieve ,

Ik ga al lange tijd naar de bijeenkomsten en heb nooit angst gekend om er heen te gaan.
Vanaf het eerste moment heb ik me er op mijn gemak gevoeld zelfs als ik een herval kende.
Er is nooit maar dan ook nooit met een vingertje naar me gewezen en het heeft me erg goed geholpen mijn alcohol probleem in de richting te sturen van nultolerantie.
Als er nu een plaats is in de wereld waar ik me erg goed voel dan is het daar.
Ga er eens heen en je zal zien je angst is nergens voor nodig.

mvg rataplan ,
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
lieveGeregistreerd op: 08 Aug 2014
Berichten: 43

BerichtGeplaatst: 16-08-2014 14:22:22    Onderwerp: Reageren met citaat
ziezo, ik heb het heel heel erg moeilijk maar het lukt tot nu toe en ik moet telkens denken van uur tot uur (als ik het te moeilijk krijg ga ik wat lezen op het forum en dat helpt mij)

pf, straks op bezoek bij vrienden voor een etentje maar heb al laten weten dat ik geen alcohol mag drinken wegens medicatiegebruik - misschien een beetje laf maar ja...- en volgende maandag doet mijn man mee voor een avondje zero
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Volgende
Pagina 1 van 8

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

Powered by phpBB and Andrew Charron
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum