Hoe lang duurt dat nog ....
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 22-03-2014 06:58:23    Onderwerp: Reageren met citaat
dag nico,

ja in het begin is het even wennen aan een gezellige zomerse barbecue zonder drank.... Ik had dat vorig jaar ook toen het 'de eerste keer zonder was...'. Ik had het veiligheidshalve bij mij thuis gedaan zodat ik toch een beetje het gevoel had het roer in eigen handen te hebben...

En ja, dat is even wennen, wijnglazen vullen voor anderen en er zelf afblijven, maar eigenlijk concentreerde ik me vooral op mijn gasten, op de gesprekken, op het lekkere eten,... en tja, ik mag niet zeggen dat ik een glas wijn gemist heb in feite. Integendeel, ik had na de barbecue nog moed en zin om de hele boel op te ruimen en aan de afwas te beginnen, terwijl ik vroeger nog amper de trap opraakte omdat ik gedronken had. Dus tja, het kan echt wel gezellig en leuk zijn zonder drank hoor, het is even wennen, maar het kan echt.
Het is niet omdat je niet drinkt dat je als een kluizenaar moet gaan leven, en zoals groetjes zegt : voor alles is een tijd, ik heb ook een hele tijd terrassen vermeden omdat het nog niet echt ok voelde voor me, maar op een bepaald moment heb je zoiets van 'hé, ik wil een gezellig terraske gaan doen, en ik heb zin in iets fris.... en je gedachten wandelen niet de richting van de drank uit, en dat is het moment dat het echt wel safe is.

Dus niet wanhopen, niet panikeren, ik ben ervan overtuigd dat je er een fijne en gezellige zomer van gaat maken....

groetjes,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
rataplanGeregistreerd op: 28 Apr 2013
Berichten: 222

BerichtGeplaatst: 23-03-2014 00:31:34    Onderwerp: Reageren met citaat
[quote="nico"][quote="groetjes"]Dag Nico,

Het voelt precies dat al die dingen ineens niet meer leuk en interessant zijn als je niet drinkt. Dus doe ik ze maar niet meer. Ik merk dat ik vroeger bijna alles deed met de achterliggende bedoeling van alcohol te kunnen drinken en dat ik de activiteit zelf eigenlijk niet bijster leuk vond.

Tja Nico dat gevoel heb ik ook gekend en juist daarom ben ik ze terug gaan doen en wat bleek ze waren en zijn even leuk.
Alleen voel ik me er nu beter mee.

groeten,
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
nicoGeregistreerd op: 21 Jul 2013
Berichten: 23

BerichtGeplaatst: 07-05-2014 21:30:03    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag iedereen,

Ik wil even laten het weten dat het nu echt wel goed begint te gaan. Wat ik nog niet echt uitgebreid verteld had is dat mijn jarenlange alcohol misbruik ook geleid heeft tot een serieuze paniekstoornis en dus constante paniek aanvallen. Ik heb net een maandje verlof achter de rug en heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om aan mijn paniekaanvallen te werken. Om de een of andere rede had ik er nu pas de kracht voor. Ik heb enkel serieuze angsten overwonnen en dit heeft me een enorme positieve boost gegeven. Ook op andere vlakken begin ik nu de positieve effecten duidelijk te merken. "Alles op zijn tijd" is dus echt wel van toepassing bij het stoppen met drinken.
Ik wens iedereen veel sterkte tijdens de moeilijke momenten en veel plezier tijdens al de andere .

Groeten,
Nico
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
rataplanGeregistreerd op: 28 Apr 2013
Berichten: 222

BerichtGeplaatst: 08-05-2014 10:48:20    Onderwerp: Reageren met citaat
Hoi Nico ,

Zo zie je maar hé !
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 10-05-2014 21:24:16    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Nico,

Het is enorm knap van je dat je jezelf en je nuchterheid tijd hebt gegeven...

Je hoort het anderen wel zeggen:"je moet het tijd geven...", maar dit ook toepassen is een heel ander gegeven...

Geniet van alles...

tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 10-05-2014 22:27:17    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Nico,

nog steeds ijzersterk bezig zo te lezen... En ja, stoppen met drinken laat soms gevoelens bovenkomen die we vroeger maar al te vaak en te graag wegdronken, maar 't is moedig en sterk van je om ze nuchter in de ogen te zien én ze aan te pakken...

Ga verder zoals je bezig bent, je bent een krak !

Groetjes,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
nicoGeregistreerd op: 21 Jul 2013
Berichten: 23

BerichtGeplaatst: 16-06-2014 18:35:02    Onderwerp: Even terug moelijk Reageren met citaat
Dag allemaal,

Al weer een tijdje niets meer laten horen maar deze keer omdat ik een moeilijke periode heb. Na een deugddoende maand verlof heb ik plots last van veel paniekaanvallen en een depressie. Op bepaalde momenten voelde ik me zo slecht dat de gedachten om met wat alcohol mezelf even wat "rust, ontspanning" te gunnen even de kop op staken.
Gelukkig heb ik hier aan kunnen weerstaan.
Het is wel zeer frustrerend om na bijna een jaar te vechten tegen mijn problemen zo iets mee te maken.
Volgens de psycholoog/psychiater heb ik momenteel een milde depressie. Waarschijnlijk te wijten aan het feit dat ik mezelf te zwaar heb belast door te stoppen met roken en drinken. Ik ben dan ook nog eens van werk veranderd en verhuisd. Allemaal wat veel blijkbaar.
Mijn grootste probleem is dat ik gewoon niet meer weet hoe ik me moet ontspannen zonder alcohol. Ik probeer nochtans te sporten, tuinieren, etc ...
Dus nu ben ik een tijdje thuis van het werk om mijn batterijen weer op te laden zoals dat heet.
Hopelijk voel ik me snel weer beter.
Zijn er nog mensen die zoiets meegemaakt hebben ?
Ik dacht dat depressieve gevoelens net stopten als je met alcohol stopt.
De positieve effecten van stoppen met drinken zijn hier voorlopig weer even ver weg ... maar ik vertrouw er op dat het wel weer zal beteren.

Ja toch ... ?

Groeten,
Nico
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
jonasenzoGeregistreerd op: 25 Mei 2013
Berichten: 9

BerichtGeplaatst: 26-06-2014 01:03:37    Onderwerp: Reageren met citaat
Hey Nico,

Ik las je laatste bericht en had het gevoel dat ik moest reageren.

Dat een depressie kan worden uitgelokt door langdurig alcoholmisbruik, is zeker. Dat dit na de alcoholstop direct is opgelost, is niet zo. Dit heeft tijd nodig. Het gaat geleidelijk aan, niet van nul plots naar 10.
Hoe langer je gestopt bent, hoe groter je weerbaarheid/draagkracht zal zijn in moeilijkere periodes.
Er is een eerste periode waarin nuchter alles zalig lijkt. dan komt er even een terugval van die blije gevoelens. Altans, zo was het bij mij..Maar zo gaat het in het nuchtere leven. Ups en downs.. Na een tijdje wordt dit milder, en weet je ongeveer wat er komt. (ik voel me even slecht, maar nu komt er wss snel terug een goede periode)

Als je het positief bekijkt, spreekt de psychiater van een MILDE depressie. Ideaal oefenmoment om uit te proberen wat je echt ligt om je spanningen weg te krijgen. Want als je geen ontspanning vind in sport of tuinieren, zou het dan niet mogelijk zijn dat je er geen ontspanning van krijgt? Zo kan het zijn dat je van sport relaxt wordt, maar van welke sport? Je kan veel uit proberen. Dat uitproberen alleen al kan voor verlichting zorgen.
Geef het in ieder geval niet op. Nuchter zijn is heerlijk, alleen duurt het even om tot dat punt van ervaren te komen.
Ik vind het super dat je jezelf laat begeleiden. Je geest roept nog steeds om de alcohol, maar uiteindelijk zal die zich er ook bij neerleggen. Dan ervaar je de comfortabele nuchterheid.
Ga ervoor en geniet van je zoektocht.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 07-07-2014 09:14:37    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Nico,

Hoe gaat het nu met je?

Jonasenzo, leuk nog eens iets van je te horen. Zo te horen heb je je weg gevonden in je nuchterheid...Ik ben echt heel blij voor je...

Nico, het is zoals Jonasenzo schrijft. Vaak is het net nadat je gestopt bent dat een depressie boven komt. Laat je zeker verder begeleiden en hou het nuchter!!!

Soms helpt het om eens terug te blikken en te kijken wat je als kind echt graag deed om iets te vinden waar je je door kan ontspannen.

Nico, hou het nuchter,
tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
timbre007Geregistreerd op: 10 Jul 2014
Berichten: 3

BerichtGeplaatst: 11-07-2014 13:43:09    Onderwerp: Reageren met citaat
Fysieke ontwenning is afschuwelijk. Kan er van meespreken. Bij mij duurde die altijd ongeveer 3 dagen, 4de dag nog een beetje.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
oswaldOGeregistreerd op: 27 Jan 2013
Berichten: 46

BerichtGeplaatst: 11-07-2014 15:16:21    Onderwerp: Reageren met citaat
hallo
ondanks een depressie, moeiheid,mis begrepen worden,denken dat je uw probleem overwonnen hebt steken regelmatig onprettige dingen op ,die je wel in de hand kunt houden ,moeilijk gaat ook en voor deze onprettige dingen enz bestaat maar een ding :volledige nultolerantie!!!!!!
ikzelf ben op het ogenblik ongeveer 6 jaar nuchter maar heb een zware depressie te pakken maar toch geld er maar een voorname regel : geen ALKOHOL
ik predik alle dagen opnieuw en opnieuw :geduld ,geduld en word hiervoor regelmatig beloond met zeer prettige dingen
Ik vraag mij dikwijls af waarom doe ik dat allemaal doe,ik voel mij regelmatig eenzaam ,misbegrepen en door mijn koppig neen zeggen tegen de alkohol voel ik mij zelfs dikwijls uitgestoten ,zelfs in mijn eigen familie en vriendenkring vinden ze mij dikwijls een tiran,soms begin ikzelf te twijfelen of ik wel de juiste weg bewandel ,maar na verloop van tijd kom ik tot de vaststelling dat een nultolerantie de enige weg is
wil mijn lotgenoten alleen een beetje steunen ,of je een korte,een langere,of jaren nuchter bent er zullen regelmatig moeilijke momenten de kop opsteken,maar met gezond en nuchter verstand kun je onder kontrole houden
volhouden volhouden en nog eens volhouden
vriendelijke groeten
oswald
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 12-07-2014 08:24:02    Onderwerp: Reageren met citaat
Leuk nog eens iets van je te lezen Oswald.
En ja, zo'n beetje 'buitenbeentjesgevoel', ik ervaar dat ook heel soms op een feestje of zo of als ik bij familie ben die dan allemaal met een glas alcohol voor hun neus zitten ...
Maar ik haal dan direct alle voordelen voor m'n geest die een nuchter leven me biedt en dan is dat eenzaam gevoel direct weg. Ik weet dat ik 's morgens goed en fris mijn bed ga uitkomen en me elk gesprek zal herinneren, terwijl van diegenen die drinken er veel zijn die zich nog amper herinneren dat ze op een feestje waren !

En die depressie waar je nu mee zit, ook die zal sneller verdwijnen door niét te drinken, dan wanneer je nog zou drinken...

Wees terecht trots op jezelf dat je het al ruim 6 jaar zonder alcohol doet, laat dat het gouden randje zijn rondom een donkere dag...

Ik wens je veel kracht toe om door die eenzame momenten die een depressie teweeg brengen door te geraken... Je hebt bewezen dat je een sterk iemand bent, ook dit geraak je echt wel door !

Groetjes,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 16-08-2014 21:20:02    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Nico,

Zowat een jaar geleden poste je voor de eerste maal iets op dit forum.

Hoe gaat het ondertussen met je?
Heb je je 'draai' al een beetje kunnen vinden in je nuchterheid?

groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 25-09-2014 19:27:45    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Nico,

hoe gaat het ondertussen met je, zijn de paniekaanvallen en de depressie ondertussen verleden tijd geworden ?

Laat je nog eens horen hoe het met je gaat ?

Ik wens je in ieder geval het beste toe.

Groetjes,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
nicoGeregistreerd op: 21 Jul 2013
Berichten: 23

BerichtGeplaatst: 26-09-2014 19:22:26    Onderwerp: Reageren met citaat
Hallo allemaal,

Het begint weer wat beter met me te gaan.
Ben nog steeds voor 100 % alcoholvrij dus dat is in ieder geval dik in orde. Ruim meer dan een jaar inderdaad ! Door te stoppen met alcohol kon ik blijkbaar moeilijker mijn spanningen en stress verwerken. Met een burn-out als gevolg. Het is een tijd zeer zwaar geweest en ik heb dan moeten besluiten medicijnen te nemen. Sinds enkele weken beginnen die te werken en voel ik me al een stuk beter. Die helpen me ook met mijn paniekaanvallen. Nu ga ik met de hulp van een psycholoog ook dit probleem verder aanpakken en dan ben ik eindelijk klaar om aan een nieuw hoofdstuk van mijn leven te beginnen. Desondanks alle miserie na het stoppen heb ik er nog geen seconde spijt van gehad.

Groeten aan iedereen hier op het forum, bedankt voor de bezorgdheid en ik wens iedereen veel kracht om een nuchter leven na te streven en zo te genieten van een nieuwe wereld die voor je opengaat.

Groeten,
Nico
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende
Pagina 4 van 5

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!
 
Powered by phpBB and Andrew Charron
immo op Realo
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum