Hoe lang duurt dat nog ....
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
nicoGeregistreerd op: 21 Jul 2013
Berichten: 23

BerichtGeplaatst: 23-12-2013 14:04:01    Onderwerp: Alles in orde Reageren met citaat
Dag allemaal,

Eerst en vooral fijne feestdagen gewenst voor iedereen.
Ik wil even laten weten dat met mij alles goed gaat.
Ik zie er een beetje tegen op om de eerste keer Kerst en nieuwjaar nuchter te vieren maar zoals reeds gezegd door de mensen met ervaring moet je alles een eerste keer nuchter beleven. En de ervaring heeft me geleerd dat het achteraf gezien altijd veel beter meevalt.

Groeten,
Nico
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bettiGeregistreerd op: 07 Jan 2013
Berichten: 277

BerichtGeplaatst: 23-12-2013 17:23:34    Onderwerp: Reageren met citaat
Het valt echt wel mee, zeker weten, als je maar start met het vaste voornemen om nuchter te blijven en toch te genieten van wat je wel kan proeven en beleven.

betti.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 23-12-2013 23:26:20    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Nico,

Leuk te horen dat alles ok is met je.

Je eerste nuchtere feestdagen...dat je er een beetje tegenop ziet is normaal. Mijn eerste nuchtere feestdagen voelden vooral onwennig aan.
Ik vroeg me af wat ik in godsnaam op dat plein tussen al die mensen die aftelden van 10 naar 0 stond te doen...Heb dat dan ook nooit meer gedaan. Nu vier ik de feestdagen zoals ik ze zelf wil...Niet hoe 'men' verwacht dat je zoiets viert. Gewoon rustig van een extra dagje vrij genieten, zonder echt veel speciaals...

Nico, ik vind het echt fantastisch voor je dat je je nuchterheid al zo een lange tijd hebt kunnen opbouwen...Geniet van je nuchterheid.

Tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
nicoGeregistreerd op: 21 Jul 2013
Berichten: 23

BerichtGeplaatst: 06-01-2014 20:54:59    Onderwerp: Reageren met citaat
Beste wensen voor het nieuwe jaar aan iedereen die mijn berichten leest. Bedankt voor de steun aan iedereen die al iets geschreven heeft, ik heb er veel aan gehad.
De feesten zijn goed verlopen of anders gezegd ik heb er niet te veel last van gehad. Zo een eerste keer nuchter is nogal confronterend, maar dat heeft dan ook weer positieve effecten. Ik ben er in ieder geval met de dag meer van overtuigd dat mijn keuze voor de nultollerantie het beste was dat ik voor mezelf kon beslissen in 2013. Zolang je elke dag in een roes leeft besef je niet hoeveel schade je aan het aanrichten bent. Op alle vlakken! Stoppen met drinken is veel meer dan niets meer binnengieten. Het is opnieuw leren leven. Dit begin ik nu te beseffen en dat is niet altijd gemakkelijk.
Ik vind het bvb enorm moelijk om te ontspannen. Zonder het te beseffen heb ik al heel mijn leven alocohol nodig gehad om te kunnen ontspannen.
Ik lees hier in een andere thread dat mindfullness en yoga vernoemd worden. Zijn er mensen die mischien ervaring en/of tips hebben ivm manieren om te relaxen ?
Soit, genoeg geschreven voor vandaag Smile
Maak er allemaal een super 2014 van ...

Groeten,
Nico
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 06-01-2014 21:20:40    Onderwerp: Reageren met citaat
dag Nico,

ik ben zopas met mindfulness begonnen en dat is echt een aanrader vind ik, en het helpt ook om op een hele goeie manier om te gaan met moeilijke (zin in drank)-momenten mochten die langskomen, dus je gaat zowieso ook veel sterker staan in je verslaving, enfin, in je verslaving niet alleen, je gaat gewoon heel anders met stress en spanning in het dagelijkse leven omgaan.
En misschien een hobby zoeken die wat ontspanning geeft ? Zwemmen of lopen ofzo, kan ook helpen om de stress wat kwijt te raken...

En misschien zijn er hier nog wel mensen die tips hebben ?

In ieder geval Nico, ik ben blij te lezen dat je van de feestdagen genoten hebt en dat je ze droog hebt doorgebracht... Volhouden nu en geniet van je nieuwe, nuchtere leven...

Groetjes,
Doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bettiGeregistreerd op: 07 Jan 2013
Berichten: 277

BerichtGeplaatst: 07-01-2014 15:33:52    Onderwerp: Reageren met citaat
Hallo Nico,

je hebt niet alleen van de feesten genoten (zonder alcohol), maar ook ontdekt dat het leven met nul-tolerantie een veel rijker leven kan zijn. Ook ik besef nog regelmatig dat ik veel meer, veel zinvoller leef dan vroeger, toen alle dagen in een roes verloren gingen. En als je niet niet drinkt, geniet je ook echter van de feestdagen, van het lekker eten, van het gezelschap.

Wat dat ontspannen betreft: ik heb vroeger ook aan yoga gedaan (en leerde me daar inderdaad heel goed ontspannen, zo goed dat het me zelfs hielp tijdens de bevallingen); nu doe ik aan Tai Chi, niet alleen goed voor je lichaam, maar zeker ook voor je geest. En dan verder: hobby's? Dan moet je eerst eens goed nadenken waar je interesse voor hebt. Zelf ben ik nu heel actief bezig op creatief vlak (met allerlei dingen) en haal daar veel plezier uit en puzzelen kan ook hele ontspannend zijn, tenzij je er zoals sommigen zenuwachtig van wordt. Even uitzoeken dus.


Toch veel plezier er mee,
betti
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 07-01-2014 20:10:18    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Nico,

Fantastisch dat je het voor jezelf mogelijk hebt kunnen maken om nuchter door de feestdagen te raken!!!

Ontspannen...Soms helpt het even te denken wat je als kind graag deed en dit (of iets wat erop lijkt) terug op te pakken.

Bij mij hielp zwemmen...Soms 2 uur aan een stuk...alleen ik, het water en baantjes tellen...dat hielp om mijn hoofd leeg te maken...
Je zal wel iets vinden wat bij je past...

Hou het nuchter,
tot gauw,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 30-01-2014 20:46:24    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Nico,

Alles nog ok?

groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
nicoGeregistreerd op: 21 Jul 2013
Berichten: 23

BerichtGeplaatst: 13-02-2014 10:24:03    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag allemaal,

Alles nog OK, we gaan het nu niet meer opgeven he!
De periodes van craving beginnen nu echt wel merkbaar minder te worden. Maar die zogenaamde "comfortabele" nuchterheid daar ben ik nog niet. Ik heb zo een gevoel van ik vind mijne draai nog niet in mijn nieuwe leven.
Vrienden beginnen nu pas door te krijgen dat ik het echt meen. Ik vermijd nog steeds veel situaties die vooral drank gerelateerd zijn, waardoor ik een beetje geisoleerd geraak. Nieuwe dingen introduceren in je leven is niet zo eenvoudig als het lijkt. Ik sta nu ook veel meer stil bij de dingen. Vroeger was ik al blij als ik de dag doorkwam met mijn kater. Maar nu stel ik alles in vraag. Is mijn werk wel wat ik echt wil ? Heb ik al die materiele dingen wel nodig ? Vinden de mensen me nog wel leuk ? .... en zo gaat dat maar door. Mijn ervaring is dus dat stoppen met drinken pas begint zodra je niets meer drinkt, snap je Smile
Ik wil ook nog even meegeven dat ook al schrijf ik niet zo veel dat ik wel af en toe het Forum eens lees.
Het doet me deugt te lezen dat ik niet alleen ben en dat iedereen wel zijn ups en downs heeft. Het besluit is altijd unaniem dat het 100% de moeite loont. Ik kan dit alleen maar beamen.

Groeten,
Nico
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
doornroosjeGeregistreerd op: 23 Apr 2013
Berichten: 876

BerichtGeplaatst: 13-02-2014 13:19:16    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag nico,

nee, opgeven moet je nu zeker niet meer doen, dat zou zonde zijn . En die comfortabele nuchterheid, toen ik hier dat vroeger las begreep ik dat ook niet zo direct, tot ik op een dag plots bij mezelf merkte 'hé, ik vind het eigenlijk zalig om niets te moeten drinken, om naar niets meer te 'verlangen', en dat maakte het vanaf dan ook allemaal gemakkelijker. En ook al heb ik het nu soms heel eventjes lastig dan denk ik vooral aan de vele voordelen die een nuchter leven me elke dag biedt en dan denk ik 'nee, ik wil nooit meer terug naar vroeger'.

En door niet meer te drinken ga je inderdaad ook veel meer bij de dingen stilstaan en erover dieper nadenken, maar dat is zo slecht nog niet... Door niet te drinken leef je ook bewuster, en dat is alleen maar een surpluske vind ik.

Doe dus maar rustig verder zoals je bezig bent, je doet dat meer dan goed.

Groetjes,
doornroosje
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 14-02-2014 21:12:02    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Nico,

Ik ben echt heel blij voor je dat alles nog ok is.

Een comfortabele nuchterheid opbouwen is een evolutie...het gaat van: dit kan zo niet verder...naar: ik wil zo niet verder...naar: ik HOEF dit niet meer!!!
Verder denk ik dat ieder deze 'comfortabele nuchterheid' zelf invult...

Voor mij werd het comfortabel toen ik een cola kon bestellen zoals duizenden andere mensen dit doen...gewoon omdat ze een cola willen drinken, niet omdat ze een 'probleem' hebben...

Het werd comfortabel toen ik kon gaan en staan waar ik het wou...Ook ik heb in het begin gepast voor dingen die niet veilig aanvoelden. Ik wist dat ik die dingen vroeg of laat wel zou kunnen doen...En ik gaf alles de tijd die het nodig had...

Het werd comfortabel toen ik op moeilijke momenten wist dat ik kon rekenen op mijn nuchterheid om me erdoor te slaan...Het besef dat ik niet langer een product nodig had, wat er ook gebeurde...Het besef dat dit mogelijk was...

Je ziet Nico, dit zijn maar een paar dingen die voor mij belangrijk (geweest) zijn om te komen naar wat ik vandaag heb...een nuchterheid die ik koester en die ik zeker niet wil opgeven...

Geef jezelf en je nuchterheid de tijd die het nodig heeft...

Hou het nuchter,
groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bettiGeregistreerd op: 07 Jan 2013
Berichten: 277

BerichtGeplaatst: 02-03-2014 16:58:03    Onderwerp: Reageren met citaat
Hallo Nico,

Het je je draai al wat gevonden in "dit nieuwe leven", zonder alcohol, maar met nieuwe gedachten en nieuwe overwegingen?
Naar mijn mening kun je je beter niet verliezen in gedachten, maar ga je beter aan de slag met dingen waar je interesse voor hebt. Probeer eens van alles uit en dan vindt je zeker wel iets waar je je tijd verder aan wilt besteden. In ieder geval: zo heb ik het aangepakt.

Dus niet te veel tobben, maar doen!
betti
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 10-03-2014 16:39:56    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Nico,

En, kan je jezelf al een beetje beter vinden in je nuchterheid?

Niet teveel last van dit vroege terrasjes-weer?

groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
nicoGeregistreerd op: 21 Jul 2013
Berichten: 23

BerichtGeplaatst: 20-03-2014 16:18:39    Onderwerp: Reageren met citaat
groetjes schreef:
Dag Nico,

Niet teveel last van dit vroege terrasjes-weer?

groetjes


Hoe weet je het ! Die zonnige dagen geven echt weer een boost aan de craving. Als ik niet oppas krijg ik gedachten als "Wat erg dat ik nu niet op een terrasje een biertje kan drinken" of "Het was vroeger leuk om drank te halen en wat vrienden te bellen en de bbq aan te steken"
Het voelt precies dat al die dingen ineens niet meer leuk en interessant zijn als je niet drinkt. Dus doe ik ze maar niet meer. Ik merk dat ik vroeger bijna alles deed met de achterliggende bedoeling van alcohol te kunnen drinken en dat ik de activiteit zelf eigenlijk niet bijster leuk vond. Probleem is dat ik nu nog niet weet wat ik dan wel leuk vind. Ik ben nu volop aan het tuinieren en dat vind ik vooral ontspannend maar echt sociaal is dat ook niet. Dus ondanks dat het eindelijk lente is en die lange koude winter achter de rug is voel ik me nog niet goed in mijn nieuwe leven.
Misschien moet ik dat probleem eens wat actiever aanpakken, maar hoe ?

Maar voor de rest gaat alles wel goed Smile

Nico.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
groetjesGeregistreerd op: 10 Jan 2013
Berichten: 1476

BerichtGeplaatst: 21-03-2014 08:41:26    Onderwerp: Reageren met citaat
Dag Nico,

Het is inderdaad zo dat veel dingen in het verleden enkel leuk gevonden werden omdat er alcohol mee gelinkt was.
Ik weet nog dat ik op feestjes steeds 1 van de laatste was...en dit was niet omdat het zo een fantastische feestjes waren.

ivm terrasjes...als het nu nog niet goed aanvoelt kan je het inderdaad nog even laten voor wat het is. Als je ergens iets gaat drinken moet je op voorhand al weten wat je gaat bestellen...liefst 2 dingen in je gedachten houden voor het geval het eerste er niet is.
Zo vermijd je om op de dranklijst te kijken en/of rond je te beginnen kijken.
Als je in groep bent bestel dan eerst...Vermijden dat iemand zegt: 'voor jou ook een pintje zeker?'...waarop al snel een 'ja' zou kunnen volgen...

Maar je doet het echt heel goed hoor...neem rustig je tijd en wat nu nog niet veilig aanvoelt zal echt ooit wel weer goed aanvoelen...
Hier speelt dus de factor tijd die je jezelf en je nuchterheid moet geven...

En ook dat is een deel van mijn comfortabele nuchterheid...ik heb nu de vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer ik wil...

Nico, geniet van je nuchterheid en geef het tijd...

groetjes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    SOS Nuchterheid // SOSNuchterheid Forum Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende
Pagina 3 van 5

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

Powered by phpBB and Andrew Charron
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum